Svenska
MEDLEMSRECENSION

Persona 4: Arena

Skrivet av: ali816   2013-08-29

Jag kanske inte är den bästa snubben som ska recensera något men när det gäller Persona 4 vill jag dela mina åsikter.

Jag själv älskar Persona, sett Animen och ska skaffa Persona 5.
När jag hörde om ett fighting-spel så blev jag intresserad och nyfiken samtidigt, och om ni frågar mig, så visar sig att ATLUS valde rätt team för jobbet.

En del av optimism kom från att Arc system works, som även gjorde strålande BlazBlue, och det märks via spelmekaniken.

So on with review shall we?

Persona 4: Arena utspelas två månader efter Persona 4, då gänget planerar en återföreningsfest för Yu Narukami (Protagonisten) men dem märker natten innan att själva Midnights channel är på igen. De ser även en konstig trailer för en fighting-turnering med sig själva. De bestämmer sig för att undersöka saken då de blir indragna i en turnering mot deras egna vilja.

Och jag tror jag stannar där.

Själv tycker jag att Storyn är underhållande och bra, kanske inte samma klass som P3 och P4, men den är acceptabel. :) Det fortsätter även handlingen på Persona 3 då vi får se några gamla vänner igen.

Spelmekaniken tycker jag personligen är rätt flashig, men stabil. Jag kan se vad Arc och Atlus tänkte då de inte vill tvinga JRPG fans att helt o hållet fokusera på en annan genre.
Personligen tycker jag att den kan funka på en kompetiv nivå ändå, fast det är vad jag tycker.

Du har val av några karaktärer, inklusive gänget från Persona 4 och några från trean, karaktärerna har unika förmågor t.ex. Akihiko Sanada som är en boxare, kan röra sig snabbt som vinden. Naoto Shirogane är mer projektil-baserad. Kanji är en brawler-typ och Chie är Kung-fu orienterad and so and so.
Alla kan även andvända sina Persona för starkare attacker.
Men här är också vad de la till:

Din Persona är även rätt känslig, då din fiende kan avbryta din Personas attack med sin egen Persona. Du har Fyra "barriärer" och när alla är brytna så måste du återhämta dig. (Din Persona alltså) tills du kan använda din Persona igen.

Din Persona kan även utföra EX-special attack som tar en bit av din supermätare.

När ditt liv är låg kan du även aktivera din "insta-kill". Fast din supermätare måste vara 100 eller mer.

Personligen är jag inte fan av Insta-kills på fighting spel då jag tycker kan vara lite oschysst. Har även hört att Soul Calibur är lika skyldig, men kan inte säga nåt då jag har inte provat. (Inget illa menat åt Soul Calibur)

Spelet innehåller även en Tutorial mode och en Challenge mode som är viktig när det gäller fighting spel, särskilt denna, så jag är glad att Arc och Atlus la till denna läge.

Online-spelet är rätt trevlig, fast kan innehålla lagg. Spelarna jag har mött är dock trevliga vilket är ett plus då man vill ha en trevlig community och inte en hardcore-kompetiv comminity som får en att känna osäker.

Det finns även Gallery där du kan se Arcade mode slutfilmer och sånt.

Kanske låter lite gnällig, men om det finns nåt minus är dock som jag sa tidigare, att Online-läget kan vara laggig och sen en personlig minus är att ibland kändes det som det inte fanns tillräcklig med innehåll, inte för att säga att jag är missnöjd, men det skulle vara skönt att ha lite mini-spel eller nåt sånt. ^^

Personligen rekommenderar jag Persona 4: Arena om du älskar Persona 4 och gillar fighting-spel. Den kommer ge massa sköna stunder med dig och dina vänner.

Min recension var kanske inte jättebra, men jag ville dela med mina åsikter. :)

Hoppas vi ser dock en riktig uppföljare till Persona. ^^

Hörs! ^^

Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10