Svenska
MEDLEMSRECENSION

F.E.A.R.

Öppningssekvensen i Fear berättar om en topphemlig karantän, ett blodigt gisslandrama och en annalkande katastrof. Ett forskningscenter intas av ett oidentifierat specialförband, gisslan avrättas och kraven förblir oklara. Arméns antiterroriststyrkor skickas in men slaktas omedelbart av en okänd kraft. Rapporter från en överlevande skvallrar om hur blodet sögs ur soldaternas kroppar och om hur en liten flicka, täckt med blod skymtats vid platserna för de brutala morden. Regeringen kallar in Fear, en hemligstämplad division inom det amerikanska försvaret med uppdrag att neutralisera och stabilisera ovanliga hotbilder. Spelaren axlar rollen som namnlös nykomling som befordrats till Fear bara veckor innan incidenten och som tillsammans med en liten grupp rutinerade kollegor skickas in för att ta reda på vad som egentligen hänt.

Det enklaste sättet att beskriva Fear är antagligen som en stor, smakrik actioncocktail. Geniala beståndsdelar från de senaste fyra årens genremässiga höjdpunkter har blandats till ett fyrverkeri av fantastiskt underhållningsvåld. En gnutta Halo, ett kryddmått Half-Life 2, en skopa Max Payne, en matsked The Chronicles of Riddick och en skvätt Soldier of Fortune har rörts ihop och toppats med en hälsosam dos asiatiska skräckgrepp. Den lilla flickan för tankarna osökt till skräckrullen The Ring och Monolith blandar effektivt ångestladdad mardrömsskräck med mer direkta överraskningsmoment. Blandningen är briljant. Fear är inte nyskapande, innovativt eller banbrytande på något sätt och utger sig heller aldrig för att vara det. Istället är det på det sätt som Monolith blandat de olika elementen som gör Fear unikt.

Att skjuta sig fram genom de ödelagda kontorslokalerna blir till en beroendeframkallande drog efter ett tag. Varje skottväxling ger tillfälle till variation och hela tiden uppmuntras spelaren att använda sin fantasi. Eldstriderna är några av de mest våldsamma och intensiva någonsin i ett actionspel utan att för den skull närma sig de parodiska skottväxlingarna i spel som Serious Sam eller Painkiller.

Medlemsrecensioner16
Samlat betyg: 8.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10