Svenska
MEDLEMSRECENSION

The Darkness

När The Darkness tar sin början har Jackie Estacado råkat i onåd hos sin egen maffiaboss, den ofattbart onde Paulie Franchetti, sedan en större summa pengar kommit på avvägar och alla inblandade förutom just Jackie är döda. Frankie satsar precis alla resurser han har, vilket är en hel del och inkluderar både gangsters och mutade poliser, på att döda Jackie under så fasansfulla former som möjligt. Med sina Darkness-krafter är Jackie dock inte den lättaste personen att döda utan bestämmer sig för att själv döda Frankie istället.

Jackie glider runt iförd lång svart läderrock och ser riktigt hård ut, gärna beväpnad med två hederliga pistoler. Men när striderna mot maffiabossar i Little Italy eller korrupta poliser i Chinatown blir för svåra är det dags att komplettera pistolerna med lite Darkness-förmågör. Stora demoniska ormar slingrar runt Jackie och så länge du håller dig i mörker får man använda sina superkrafter så mycket man vill. Enda haken är att de snabbt förbrukas i ljus, vilket gör att man bör vara minst lika uppmärksam på var närmaste gatlykta står och försöka skjuta sönder dem som att beskjuta fienden. Förutom att kompakt mörker gör dig starkare, får även fienden svårare att se dig som en trevlig bieffekt.

Även om striderna i The Darkness gärna hade fått vara lite ösigare, har de flera läckra inslag som gör dem unika. Det kanske häftigaste är möjligheten att göra regelrätta blodiga avslutningar, vilka är som hämtade direkt ur Mortal Kombat. Allt du behöver göra är att ta dig riktigt nära din motståndare och attackera varpå Jackie exempelvis sticker en revolver mot offrets tinning och den andra i hans mun och trycker av. Det finns flera av dessa animationer, alla är de lika råa och slutar i ett sanslöst blodbad som fångar serietidningens känsla perfekt.

Medlemsrecensioner21
Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10