Svenska
MEDLEMSRECENSION

Gone Home

Gone Home är ett av de bättre indie-spelen som jag har haft nöjet att spela. Roligt nog börjar allt fler och fler utvecklare att göra indie-spel och många har lyckats riktigt bra. Man börjar spelet som den Katie, den äldre av de två systrarna i familjen Greenbriar. Efter att ha varit bortrest ett tag så återvänder hon hem till sin familj men märker redan utanför dörren att ingen är hemma. Hennes syster, Samantha har lämnat en lapp som säger att hon inte kan vara hemma och möta henne och att hon har rest bort och vill inte bli upphittad. Mamma och pappa vet vi inte var dem är men det är en del av äventyret... Att få reda på alla sorts mysterium.

Det som gör Gone Home så fantastiskt är atmosfären och hur verkligt allt känns. Jag gör allt som jag själv nog skulle ha gjort. Jag tror vi alla har ett särskilt ställe där vi gömmer en extranyckel ifall någon har varit ute. I det här fallet ligger under en anka gjord av porslin i ett skåp. Jag låser upp dörren, tänder alla lampor och går direkt till telefonsvararen och lyssnar på missade samtal. Jag märker redan nu att det är något som har gått väldigt snett och att mamman och pappan är oroliga för sin dotter, Samantha.

Huset känns nästan gigantiskt stort och ruvar på många hemligheter om alla familjemedlemmar. Allt ifrån att pappan förvarar pornografitidningar på hemliga ställen till att man upptäcker hemliga luckor i väggarna där flera hemligheter upptäcks. Mitt stora mål är såklart att ta reda på vad som har hänt med familjen men att utforska lite annat är även det en stor del av spelet.

Huset besitter en nästan lite kuslig atmosfär och jag hör då och då fotsteg och knarrningar på våningen över eller under mig. Jag har dessutom genom spelet fått reda på att huset inte är särskilt omtyckt av folket i byn. Varför tänker jag inte tala om utan det få du själv ta reda på.

Gone Home är ett fantastiskt indie-spel som är perfekt att låsa in sig på rummet med nu under den här mörka vintertiden. Det bjuds på en vacker, gripande historia som du kan återvända till många gånger. Spelet är inte mer än en timma långt men det är ingenting som du får missa!

Plussidan
+ Atmosfäriskt
+ Spännande
+ Fantastisk story
+ Bra röstskådespelare
+ Mycket innehåll

Minussidan
- Lite, lite, liiiiite för kort

Mitt betyg: 9/10

Samlat betyg: 8.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10