Svenska
MEDLEMSRECENSION

Killzone: Shadow Fall

Skrivet av: zibbz95   2014-01-04

Gerilla Games satsar på en comeback med nya kanske den hetaste installationen i serien!

Du spelar som nye huvudpersonen Lucas, en Shadow Marshal a.k.a elitsoldat med djupa rötter i konflikten mellan nationerna Helghan och Vekta. Det tidigare kanske väldigt typiska upplägget växer väldigt snabbt till sig till en handling som skapar kontraster och eftertänksamhet. Storyn är ett lyft från de förra spelen, och att värna om kvaliteten är svår utan att själv avslöja bitar utav den, även om den rundas av på ett ganska hastigt sätt.

Som Shadow Marshal så är det upp till dig att göra alla specialuppdrag som utförs på båda sidor om muren, oftast ensam med din "kompanjon" OWL. Denna drönare bidrar med support såsom sköldar, stödeld och linor mellan olika nivåer.
Det bidrar till en rad olika möjligheter till att anfalla sina fiender, som banornas utformning på god väg redan gör själva.

Till detta ges en rad med vapen i olika utformingar och kontrasterna mellan varje visar direkt vilken fraktion som använder vilken. Den häftigaste puffran är ändå ditt primära vapen som skjuter laser och har en spännande design.
Designen på varje vapen och nivå hjälper till med att skapa en atmosfär som är riktigt njutbar.

Välljudande musik blandas med vacker grafik och ljussättning med ett riktigt flöde mellan bildrutorna. Det finns inte ord för grafiken och designen i detta spelet. Den är helt enkelt perfekt!

Det är svårt att skriva något vettigt om Shadow Fall, eftersom det presterar så bra i precis allt. Det bjuder på en mer egen upplevelse som kan efterlikna känslan i Halo eller Crysis ibland. Men det går aldrig varken i deras spår eller samma som tidigare spel i serien.

Vad som däremot sänker betyget ifrån toppbetyg är just nyskapandet. Gerilla gör det bra, men inte alltid riktigt så bra. Precis som i Gamereactors recension finns ett fåtal områden i spelet känns ogenomtänkta. Kanske inte på den nivån att dem är kassa eller gör åtminstone mig frustrerad. Men när spelet ber dig klättra upp för lina som du omöjligen kan hinna med att klättra upp på om du inte börjar innan spelet värnar om det... då börjar man fråga sig om det kunde ha förbättrats på något sätt.
Detsamma gäller de sista uppdragen då spelet tappar tidigare entusiasm en aning.

Kvaliteten försämras på allt försämras däremot aldrig och spelet står sig tekniskt oslagbart gentemot alla andra spel på marknaden just nu. Både i dynamik, atmosfär, grafik, ljudmixar...
Shadow Fall är ett utav de enda spel jag skulle kunna spela enbart för min favoritnivås skull, tillsammans med Call of Duty 4.

Shadow Fall erbjuder även en väldigt bra multiplayerdel som har något de flesta titlar saknar idag: balans. Alla färdigheter kan blandas för att nå ett optimalt lagarbete, men ingen blir ensamt överlägsen. Trots allt så saknar jag multiplayerupplevelsen ifrån Killzone 2 som gott hade kunnat låna lite utav smidigheten i den nya.

Detta spel rekommenderar jag varmt till alla spelare som ger sin in i next gen. Är Killzone bara ett startskott för vad som kommer så vågar jag knappt vänta på nästa del i serien!

+ Oemotståndlig grafik och ljudmix.
+ Klockren spelkontroll.
+ Nytänkande gameplay.
+ Praktiskt taget allt.

- Tappar entusiasm mot slutet.
- Rundas av väldigt kvickt.
- Ett par halvfärdiga sekvenser.

Medlemsrecensioner9
Samlat betyg: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10