Svenska
MEDLEMSRECENSION

Fallout: New Vegas

Fallout: New Vegas utspelar sig tre år efter Fallout 3. Det är dock ingen riktig uppföljare, utan bara ett spel som utspelar sig i samma värld, som andra Fallouttitlar.
Det spelar alltså ingen roll vilken ordning du kör Fallout 3 eller New Vegas.

Som namnet antyder utspelas handlingen i Las Vegas, nu känt som New Vegas, till skillnad från Fallout 3 som utspelades i Washington D.C.

Handlingen kretsar kring att du är en budbärare som nästan blir dödad en okänd person.
Du vaknar upp från en tid som medvetslös och du börjar din jakt på att hitta den skyldige, alltmedan du inser att saker hänger ihop mer än vad du tidigare hade trott.

New Vegas har bytt utvecklare till Obsidian Entertainment, istället för Bethesda Sofworks, som var den tidigare utvecklaren. Bethesda ger nu bara ut spelet, istället för att utveckla det som man gjorde med Fallout 3.

Rollspelsfans vet att Obsidian inte är några nybörjare i genren rollspel, då många älskar deras Star Wars: Knights of the Old Republic II.

I New Vegas finns det många plus, men även några minus, jämfört med Fallout 3.

Grafiken har förbättrats, så även vapen och menysystemet. Ammunition, vapen och kläder kan tillverkas, vilken man inte kunnat tidigare.

I allmänhet är det mesta ett lyft från Fallout 3. Det enda negativa är att handlingen och spelvärlden inte är fullt lika fängslande och nyanserad som i Fallout 3.

Om du vill ha ett bra science-fictionrollspel med mer fokus på action eller om du gillar Fallout 3, så är detta ett spel för dig!

Medlemsrecensioner12
Samlat betyg: 8.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10