Svenska
MEDLEMSRECENSION

Rambo: The Video Game

Skrivet av: Growler   2014-03-23

(Videorecension längst ned)

Rambo The Videogame är utvecklat av Teyon och distribuerat av Reef Entertainment Spelet hade release 21 februari 2014 och kostar 36,99 euro. Spelet följer originaltrilogins handling och av trailerna som släpptes före spelets release hade man kanske kunnat föreställa sig ett ordentligt fps, men det här är en hundraprocentig railshooter, tänk Time Crisis - fast utan ljuspistol. Här får du nöja dig med mus och tangentbord eller handkontroll och redan där börjar varningsklockarna att ringa.
För det här är ett ljuspistolspel. Utan ljuspistol. Jag menar, vad är det för något egentligen?
Tänk Duck Hunt till Nintendo åttabitars utan zapper. Det hade varit en mardröm.

Och Mardröm, det är vad Rambo The Video Game är.

Du ska skjuta fiender. Mängder av fiender. Här ska det köttas kött som bara kött och det är vad hela spelet går ut på.

Rambo har som väntat en drös med vapen till handa under uppdragens gång. Vi har knivar, pistoler, maskingevär av olika slag samt pilbåge
och handgranater. Det är bara att styra siktet mot en fiende, trycka på musknappen för att dra in ett headshot och därefter: upprepa.
När Rambo blir tom på ammunition så är det bara att trycka på höger musknapp för att ladda om, och i sann Gears of War-anda så är det bara att trycka en andra gång inom en viss tidsram för att försöka få en perfect reload. Har du otur så hänger sig ammunitionen,
så antingen får du dubbel ammo, normal ammo, eller bara hälften av normal ammunition med dubbel så lång omladdningstid.

Bortsett från själva skjutandet så kan man även ta skydd bakom olika objekt och spelet kastar även på en massor med Quick Time Events. Rambo har också en så kallad wrathmätare - när den är full och aktiverad så går Rambo in i ett modus där fienderna rör sig saktare, blir synligare mot bakgrunden
och så får man obegränsad ammunition och får lite hälsa per dödad fiende under nyss nämnda wrathmode.


Där, mina vänner, har vi hela spelmekaniken och sen är det fan inte mer.

Ju mer poäng du drar in under uppdragens gång, desto större sannolikhet har du för att levla upp, och när du levlar upp så får du tillgång till så kallade "perks" som du kan aktivera. Totalt tre perks kan vara aktiverade samtidigt, med funktioner som att du får 5% extra i hälsa för varje headshot eller 10% extra experience per dödad fiende.


Visuellt är Rambo the Videogame fult. Väldigt fult. Grafiken påminner om något som släpptes till Playstation 2 snarare än från ett färskt spel från år 2014.

.. och vad gäller ljudet så är det faktum att utvecklarna stoltserar med att spelet innehåller
"the actual voices of Rambo % Colonel Trautman from the motion pictures" något underhållande. Dialogen fån dessa två karaktärer är rippat rakt från filmerna. Skumt hade varit annars för Richard Crenna som står för Colonel Trautmans röst är död, så det var väl enda möjligheten, och vad gäller Rambos röst så har jag har svårt att se hur Sylvester Stallone skulle kunna ställa upp på något så här värdelöst. Inspelad dialog rippad från åttiotalsfilm blandar sig inte så väldigt bra med det som är nyinspelat.

Kontentan är alltså:

Rambo The Videogame är ett ordentligt skräpspel i sann filmlicensanda med enda
mål att dra in enkla pengar från trogna fans. För 36,99 euro får du ett ljuspistolspel från tidigt 2000-tal utan ljuspistol och mängder av Quick Time Events. Livslängden är på cirka fyra timmar.

BETYG: 2/10


Video: https://www.youtube.com/watch?v=LapjzYr3Et4

Samlat betyg: 2/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10