Svenska
MEDLEMSRECENSION

Bioshock Infinite

När spelet släpptes kallades det direkt för Game of the Year, enda tills The Last of Us släpptes och sen släpptes GTAV och fick titeln. Medan jag har inte spelat så mycket av TLOU och inte spelat GTAV, så kan jag definitivt säga att Bioshock Infinite definitivt förtjänar all beröm den fick.

Majoriteten av dagens FPS är mer eller mindre multiplayerspel med något ganska litet och oftast skitig singleplayer. Så är inte fallet här! Detta är ett stort, välgjord singleplayer-äventyr i det svävande staden Columbia. Spelet utspelar sig år 1912. Du spelar som Booker Dewitt som är på ett uppdrag att "hitta tjejen". Det är ungefär så mycket jag tänker säga, då jag gillar inte att spoila spel där storyn är viktig.

Rent grafikmässigt är spelet underbart snyggt och ibland till och med artistisk med alla fina ljuseffekter. Karaktärerna har en semi-realistiskt utseende, med det betyder inte att spelet inte är seriös. Något denna genre saknar är FÄRG och Bioshock Infinite har det och detta gör världen mer levande och färgglad istället för att vara grått och brunt som många spel idag. Animationerna är snygga också. Alla mellansekvenser är gjorda i spelet och inte med förinspelade videor och det är bra.

Jag gillade musiken och alla de låtarna från olika radio och andra spelare gjorde världen mer levande och realistisk. Röstskådespelerin var bra också.

Gameplayn då? Jag älskade den och jag är ju inte direkt det största fan av FPS spel. Man får använda sig av många olika vapentyper och specialkrafter (vigors) mot sina motståndare. Striderna funkar väldigt bra. Förutom krafter och vapen kan man också använda sig av melee attacken och hänga på en krok med hjälp av en Sky Hook-föremål och sedan attackera fienderna från luften. Föremålet används även för att "åka" längst rälsen som hänger i luften överallt i staden, vilket är väldigt awesome.

Det finns mer att göra än att bara gå till ditt mål och döda fienderna. Spelet vill att man ska utforska då det finns gömda ljudfiler i form av portable vinylskivspelare (80 stycken totalt). Dessa tilläger ytterligare djup till storyn och världen. Man kan även hitta små gammaldagsa filmstationer som visar olika propagandaklipp samt titta genom teleskoper. Det finns även uppgraderingar för hälsa, salter och sköld och även de är utanför ditt vanliga väg.

Det tog mig 11 timmar för att klara spelet vilket är nog lagom för ett sådant spel. Och då har jag inte samlar alla filer och inte sett alla filmer. Det är definitivt värt att skaffa. Jag älskade varenda sekund av spelet och tänker någon gång kika närmare på DLC:n samt de andra spelen i serien.

Grafik: 10/10
Ljud: 10/10
Gameplay: 9.5/10
Längd: 8.5/10

Medlemsrecensioner27
Samlat betyg: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10