Svenska
MEDLEMSRECENSION

Assassin's Creed IV: Black Flag

Spelat på PS4.

Jag köpte det första Assassins Creed på releasen 2007 och älskade 2/3 av det. Mot slutet blev det ordentligt repetitivt.

Sen har jag haft känslan av att alla de årliga versionerna har varit av samma skrot och korn. MEN nu blev jag sugen på att köpa det till nya konsolen samt att serien verkat förnyat sig en hel del.

Spelet ser stundtals riktigt bra ut och visst, piratgrejen är ny och det finns annat att göra än att lönnmörda. Dock är alla sidouppdrag så jäkla enformiga att jag svimmar, inklusive skeppstiderna. Uppdragen är snarlika hela tiden. Tjuvlyssna här tjuvlyssna där. Gömma sig på en odlingsfält och vissla på idiotiska fiender. Så jäkla trist.

Dessutom ser alla städer likadana ut och övärlden är så ointressant så det finns inte. Ingen mystik alls. ALLT går att hitta på minimapen.

Stridssystemet är dessutom i princip exakt samma som för 6 år sedan. Sen ska jag även poängtera när Edward gör ett slags finishing move så är ljudet helt i osynk. Varje gång!

Uppgraderingssystemet till fartyget är dock rätt bra och sidostoryn på Abstergo är lite underhållande.

Men kort och gott så FATTAR JAG INTE hur denna spelserie kan fortsätta att sälja. Sex år senare har det inte hänt mycket i spelets kärna. Underhållande i korta stunder men det är definitivt det sista AC jag kommer köpa.

Medlemsrecensioner9
Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10