Svenska
MEDLEMSRECENSION

Eternal Sonata

Spelet tar vid när den klassiske mästerlige kompositören Frederic Chopin ligger på dödsbädden. Chopin är döende i tuberkulos och har endast 3 återstående timmar kvar att leva.
Till sist så förlorar Frederic sitt medvetande och börjar drömma en fantastik dröm. I drömmen så hamnar vi i 1800 talets Frankrike. Det är nu spelet tar fart.

Till att börja med, så måste jag bara ge beröm för musiken som är med i spelet. Alla Chopins bästa musikstycken är med i spelet och ju längre in du kommer i spelet, desto mer musikstycken låser du upp. Det finns även gömda musikstycken, som man kan hitta och samla för att sedan kunna spela upp.

För varje kapitel som du klarar av, så brukar det visas en film, eller bilder av Chopins liv. Man får till exempel se vart han föddes och vart han var bosatt under sina sista dagar av sitt liv. Jag tycker att det är roligt att bara klara av ett kapitel så fort som möjligt, bara för att kunna se filmer om hans liv och bilder om hans liv. Det är oerhört intressant att få reda på vart han brukade spela och att man även får reda på att han älskade sitt hemland Polen, fast var tvungen att ge sig av för att aldrig återvända.

Allt detta medan Chopins musikstycken spelas i bakgrunden, gör så att man bara kopplar av och njuter av hans historia som berättas.

Stämmingen i spelet är riktigt trevlig. Oerhört gullig och sockersöt grafik,gör så att man fullständigt kapitulerar. Grafiken är verkligen underbart snygg och är absolut ett av dom snyggaste spelen till Xbox 360, det är dessutom utan tvekan det hitills snyggaste tecknade spelet som gjorts.

Så designen och grafiken är superb. Det bästa är när man får se massor av löv som flyger i luften av alla regnbågens färger medan det är en oerhört grön äng i bakgrunden. Miljöerna är också oerhört varierande, då man får spela både nere i vulkaner, kyrkogårdar och även uppe i snödränkta berg.

Kort och och gott sagt så är Eternal Sonata ett helläckert spel med massor av mysiga färger. Det enda som jag tycker är lite tråkigt, är att man faktiskt inte kan vrida runt på kameran, så man riktigt kan se allt det fina som spelet har att erbjuda.

Stridssystemet är enligt traditionell japansk rollspelsmall. Det är alltså turbaserat, som så många andra japanska rollspel är. Fast med lite förnyelse. Riktigt bra förnyelse dessutom. Det är som sagt fortfarande turbaserat, fast att man som spelare själv får springa runt med sin karaktär och hammra på knapparna för att utdela slag.

Fast du har tid på dig att ta dig fram till fienden, ungefär 10 sekunder har du på dig. Så inom dom 10 sekunderna ska du dels hinna ta dig fram till fienden och dels hinna utdela lite slag. Man har dessutom en kombomätare som hela tiden blir större och större ju mer slag du slår.

Sedan när denna kombomätare är full, så kan man göra en stor specialattack. Riktigt bra stridssystem alltså.

Bossfighterna i spelet är riktigt bra dom med, väldigt varierande bossar, som kan vara hur stora och små som helst, fast som fortfarande kan vara tuffa att besegra.

Hållbarheten på spelet är riktigt bra med dessutom, tog mig 30 timmar att klara av. Sedan för att få alla achievements så måste man spela igenom ett par gånger till. Men spelet kan nog klaras av på 15 timmar, för den som bara springer igenom spelet.

Eternal Sonata är heltklart köpvärt, man borde absoluta inte missa denna titel. Det är perfekt att ha och spela detta färgglada spel på hösten eller i vintern. Storyn är verkligen superb. Man borde helst spela med japanska röster, då jag anser att det är det bättre alternativet framför dom engelska rösterna.

Det går dessutom att få tag i ganska billigt i butiker, på Webhallen kan man få tag i det för bara lite över 200 kr.

Namco Bandai håller för övrigt på att utveckla ett nytt rollspel till Xbox 360, som är i exakt samma teckande anda som Eternal Sonata(dom har även arbetat med Eternal Sonata).

Spelet som Namco Bandai håller på att utveckla, som är redo att släppas nästa år 2009, heter Tales Of Vesperia. Det ser riktigt bra ut det med, charmigt, gulligt, färgglatt samt jättesnyggt. jag längtar verkligen efter det. Ge mig Tales Of Vesperia nu!.

+ Väldigt bra och vacker grafik.

+ Riktigt bra musik.

+ Bra röster(dom japanska).

+ Lång hållbarhet, håller i ungefär 30 timmar för den som tar det lungt, sedan för att få alla achievements så måste man spela om.

- Att man inte kan vrida runt på kameran.

Grafik: 10/10
Ljud: 10/10
Spelbarhet: 8/10
Hållbarhet: 9/10

Eternal Sonata Slutbetyg
10/10

Medlemsrecensioner7
Samlat betyg: 7.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10