Svenska
MEDLEMSRECENSION

Metal Gear Solid

Följ med Solid Snake på äventyr på ön Shadow Moses, där han har en liten duell med en Ozelot som bär en revolver, kastar granater på en pansarvagn, fuskar mot en psysisk bönsyrsa, har en till liten duell med en varg som är en bra prickskytt, leker jaga med en korp som inte alls bär en M61 Vulcan, boxas med en flytande orm och spanar in en tjej som tränar i sin cell och i badrummet innan hon har hunnit fått på sig sina byxor.

Metal Gear Solid till PS1 är ett riktigt duktigt spel, Hideo Kojima gav oss det här spelet till oss i väst eftersom det var det första Metal Gear spelet som folk utanför Japan faktiskt kunde klara av utan en guide, ni som spelat Metal Gear och Metal Gear 2: Solid Snake vet vad jag snackar om.

Storyn utspelar sig 7 år efter Metal Gear 2: Solid Snake och ett gäng terrorister vill ha Big Boss kvarlevor till kloning eller något, jag minns inte.
Men det jag minns är att Solid Snake är en tuffing med stort T.

Metal Gear Solid är ett stealth spel, man ska alltså inte synas av fienden. Man får hjälp av det genom att titta uppe i högra hörnet på en karta som funkar som en fusklapp eftersom man kollar mer på kartan än på spelet. Det var ett dumt val av Hideo Kojima, men mannen är fortfarande en Gud bland dödliga.

Grafiken är okej för PS1, det finns ju spel som kom ut samtidigt om MGS och ser bättre ut på PS1, till exempel Resident Evil 2 som kom ut ett halvår innan och ser bättre ut.

Musiken är gudomlig, ibland så blev jag sedd av fienden endast för att jag ville höra Encounter.
The Best is Yet to Come är också en ganska okej låt, jag föredrar Snake Eater över alla låtar i världen dock.

Jag vill bara säga att om ni inte har spelat MGS 1 så skaffa er en PS1 eller ladda ner det på PSN och börja spela det med en gång, stealth-genren blir inte mycket bättre än så här.

Medlemsrecensioner9
Samlat betyg: 9.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10