Svenska
MEDLEMSRECENSION

Mass Effect 3

Jobbansökan
Hej, jag heter Mass Effect 3 och jag såg er annons om RPG of the Decade för 2012 på er hemsida och jag ville visa mitt intresse för den här positionen. Jag skickar mitt CV i en PDF fil. Tack för er tid.

Curriculum Vitae

PROFIL
Jag är ett episkt RPG äventyr där spelaren är arkitekten över sin egen historia. Se dina val mynna ut i många olika och unika slut för jag är inte bara slutet på ett spel, men på en hel trilogi. Rollspelande och Story är viktigast för mig, men jag är flexibel och klarar av andra genrer. Är en lagspelare, gillar arbeta med andra människor och få saker gjort.

ARBETSLIVSERFARENHET
Baldurs Gate I, II & Throne of Baal
Välskrivna, djupa, och långa RPG's med stor fokus på rollspelande och hur du skapar din karaktär. Hyllade än idag. Jag lärde mig hur man skapar spel och övertygande karaktärer och världar här.

KOTOR
Av många utsedd till den bästa Star Wars och RPG spelet någonsin. Vi behöll allt bra vi lärt oss i Baldurs Gate och expanderade med storslagna produktionsvärden i stil med röstskådespeleri av världsklass och snyggare grafik. En bevis att man kan ha ett djupt Rollspelsupplevelse och göra det me stil.

Mass Effect & Mass Effect 2
Två hyllade spel med cutting edge teknologi och art direction. En av de mest hyllade sci-fi världarna någonsin och prisade för ambitionen att ha en historia som spänner över tre hela spel.

ÖVRIGT
En division av EA

PERSONLIGT
Min vision är att skapa de bästa storydrivna spelen i världen. Gillar att umgås med vänner och köra lagsport.

----
ARBETSINTERVJUN

Intervjuarna: Välkommen hit Mass Effect 3. Sätt dig ner.

Mass Effect 3: Tack.

Intervjuarna: Vi här i juryn har gått igenom ditt CV och vi måste säga att vi är VÄLDIGT imponerade. Det här är en av de bästa CV:erna vi någonsin läst.

Mass Effect 3: Tack. Jag får höra det ofta, men det är alltid roligt att få höra det igen. Haha!

Intervjuarna: Hehe. Ja, det är väl det. Vi har dock några frågor vi vill ställa först.

Mass Effect 3: Kör på.

Intervjuarna: Jag vill inte vara oartig och kommentera er klädsel, men jag får lite mixade signaler av uniformen ni bär på. Ni säger att rollspelande och story är viktigast för er här på CV:et. Men just nu bär ni på en T-shirt där det står, "FUCK RPG MECHANICS! 70% OF OUR GAMES ARE ACTION!"

Mass Effect 3: Oj, shit! Ursäkta mig, glömde att jag hade den här fortfarande på mig. Jag var ute med Call Of Duty gänget igår och man behöver en viss klädsel när man umgås med dem.

Intervjuaren: Hmm, jaa, dem är väldigt populära dem där COD.

Mass Effect 3: Du, dem är inte bara lite populära, jäklarna praktiskt simmar i fitta och kuk! Önskar att jag kunde få lite av den pajen.

Intervjuaren: Du vet väl att du är här på en intervju för årets RPG och inte ett actionspel? Kommer dina COD vänner vara ett problem?

Mass Effect 3: Nej, nej. Det är bara något skoj på sidan om jag håller på med. Jag erkänner att jag har fått en smak för att skjuta saker, men i hjärta och själ är jag fortfarande en rollspel.

Intervjuaren: Är du säker?

Mass Effect 3: Du såg väl mitt CV? Baldurs Gate I & II, Dragon Age, KOTOR, Mass Effect. Jag tycker min rykte talar för sig själv.

Intervjuaren: Okej, du har nog rätt, låt oss gå vidare. Längst ner här på ert CV ser jag att ni är nära vänner med EA. Jag ska vara ärlig, vi hatar EA här, kommer det här bli ett problem?

Mass Effect 3: Nej, nej. EA betalar min hyra, äger min dator, ger mig tips och jag umgås dygnet runt med honom, men det är allt. Han har inte påverkat mig alls.

Intervjuaren: Du säger detta, men kära vänner till oss som Bullfrog, Maxis och Westwood hittades döda på gatan bara några år efter att de blev partners med EA. Kropparna var lemlästade, obduktionen visade att deras hjärnor var helt förstörda av droger och en präst sa till oss att deras själ hade stulits. Ska vi verkligen tro på att EA inte kommer ha dåligt inflytande på er också!

Mass Effect 3: Ni behöver inte oroa er.

Intervjuaren: Hur förklarar ni er plötsliga fascination för "lagarbete" med multiplayer och liknande då?

Mass Effect 3: Det är bara något lite skoj. Alla gillar ju multiplayer, skönt att bredda vyerna lite och vara som folk.

Intervjuaren: Såklart det är och om vi sökte ett helt vanligt spel för att underhålla oss, så skulle vi vara glada över ert multiplayer fokus, men positionen ni har sökt (RPG of the decade) är en väldigt specialiserad yrke som behöver en särskild uppsättning av egenskaper många individer inte har. Vi vet att ni har dessa egenskaper, ert CV talar för sig självt, men vi vill vara säkra på att det här är vad ni vill göra. Att ni kommer fokusera på dessa egenskaper ni gör bäst och inte försöker vara som de andra. För om vi skulle vilja ha multiplayer, bra skjutmekanik och bombastiska setpieces så skulle vi fråga någon annan. Vi söker en djup rollspelsupplevelse, där främsta fokus ligger på spelarval, djupa val och chans till rollspel, välskriven och uttänkt story, samt en hård disciplin i ert hantverk och respekt till sakerna ni lovat oss. Ni förstår detta?

Mass Effect 3: Ja, jag förstår och jag lovar er att det här är något jag kan göra. Jag siktar på att bli den nya definitonen av spelarval. Där dina val genom alla spelen kommer fullständigt forma din upplevelse och slut. Jag kommer ge er många och unika slut. Att tvinga er in i ett slut som alla andra får är inte något jag tänker göra, det skulle bara var billigt. Det ska vara en unik upplevlse för alla. Allt som jag har gjort förut är bara uppvärmningen inför det här. Allt du har sett mig göra förut, det kommer jag göra BÄTTRE den här gången och det lovar jag.

Intervjuaren: Det var det jag ville höra!

......

Email konversation

RPG of the Decade
to Mass Effect 3


Hej Mass Effect 3.
Jag är ledsen, men vi har bestämt oss för att inte ge er titeln. Vi har nu upplevt hela din berättelse och vi kan inte med gott samvete göra detta. Vi upplever att vi och du inte riktigt är ute efter samma mål, vi har helt enkelt olika visioner för vad en rollspel borde vara. Det är också svårt att förlåta faktumet att ni ljög för oss och utspelet ni fick när vi lade fram vår kritik var inte direkt professionelt. Ni verkar vara mer intresserade av att streamlina era RPG mechanics mot en shooterformula vilket inte är något vi är intresserade av. Jag tror ni borde satsa på att göra en film, få ut alla dessa drömmar om en episk storslagen historia med en singular vision för hur saker borde sluta och när ni fått ut det, återvänd och satsa lite mer på spelarval och interaktivitet. Fördjupa istället för att fördumma.
Ha en trevlig dag.

Medlemsrecensioner10
Samlat betyg: 7.2/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10