Svenska
MEDLEMSRECENSION

Call of Duty 4: Modern Warfare

Ja, var ska jag börja? Jag börjar med singleplayer-delen.

Singleplayer
Man spelar, i typisk Call of Duty-stil, som olika soldater som har en sammanflätad story. I Call of Duty 4 spelar man som en brittisk SAS-soldat samt en amerikansk Marinsoldat. Till skillnad från, exempelvis, Call of Duty 3 känns storyn mycket intressantare och man bryr sig faktiskt om vad som händer med alla ens medsoldater, vilket jag inte alls kände i det föregående spelet.

Variationen är också riktigt stor, vilket ofta inte är fallet i förstapersonsskjutare. Man får storma hus, göra små smygaruppdrag, eller bara ställa till med kaos. Det gör att man aldrig tröttnar. Man får också prova på en stor mängd olika vapen. Singleplayer delen är riktigt bra och underhållande, enda minuset är väl att den är kort, väldigt kort.

Jag tycker också att det inte känns lika linjärt osm Call of Duty 3, och även om det är det, har Infinity Ward lyckats maskera det på ett bra sätt.

Multiplayer
Om singleplayer-delen är bra är multiplayer fantastiskt. Det är helt klart en av de absolut bästa onlinespelen jag har provat, enligt mig är den enda konkurrenten Halo 3 när det gäller konsoler.

Förutom hela 16 kartor och en uppsjö av olika vapen (på vilka du kan lägga till sikten, ljuddämpare, kamouflage m.m.) finns också det genialiska tillägget kallat "perks". Det är små egenskaper som gör just din spelare bättre. Det kan till exempel handla om att ha bättre hälsa, orka spring längre sträckor eller att ens granater gör mer skada. Du väljer "perks" själv, när du gör dina egna klasser. Man kan göra fem stycken klasser där man väljer vapen (inklusive sikten), granater, perks och så vidare. Det gör att man kan välja klass efter vad som passar en själv bäst, eller efter vilken bana man ska spela på.

Multiplayer är helt otroligt bra, man kan spendera riktigt många timmar här, vilket gör att hållbarheten på spelet är oerhört lång, singleplayer-läget till trots.

Ytterliggare ett bra tillägg är Level-systemet, man "levlar upp" genom att få experience points. Det gör att man i sin tur låser upp vapen, sikten och andra tillbehör. Det fungerar helt utmärkt.

Om man har dödat flera i rad så kan man kalla i både attackflygplan och helikoptrar vilket är en riktigt skön belönande känsla.

Enligt mig är bara multiplayer-delen i sig själv värd ett köp.

Grafik: 9
Riktigt snyggt, speciellt ljussättning och partikeleffekter. Några få lågupplösta texturer dock.
Ljud: 10
Briljant. Man känner verkligen krigets inferno av skott, granater, skrik på hjälp...
Spelbarhet: 10
Kontrollen ger ordet perfektion en ny dimension. Man tänker inte på kontrollen, den bara är en del av din kropp.
Hållbarhet: 10
Kort singleplayer, men multiplayer är oerhört välfyllt och långt.

Totalt: 10

Testad version: Xbox 360

Medlemsrecensioner160
Samlat betyg: 9.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10