Svenska
MEDLEMSRECENSION

Shadow of the Colossus (2005)

Jag klättrar mödosamt upp på det shrinet där jag nyss bett framför, vackert beläget på en utskjutande klippa framför havet. Då jag når toppen blickar jag ut över nyss nämnda hav, och noterar att det finsn en strand under mig. Jag bestämmer mig för att bege mig ned dit, men först låter jag mitt svärd tala om för mig vart nästa koloss som ska besegras är belägen.
Lite senare är jag på väg, sittandes på min häst Agro, mot ett stort stentempel i en bergsvägg. Jag har fått evta att kolossen ska finnas under själva templet, och jag hoppar av Agro mitt i farten då jag ser en ingång ned under marken. Hit kan han inte följa med, utan måste snällt vänta utanför. Efter att ha sprungit i en korridor, klättrat ned för en lång vägg och sett mig omkring raseras plötsligt en vägg av min fiende; en höghushög koloss som ser ut att vara gjord av både kött och sten, med vacker går päls. Kampen kan börja.
Shadow of the Colossus är som ett energiknippe. Tre timmar in i spelet har jag hunnit rida på ryggen på en gigantisk best nede i en uttorkad sjö, klåttrat upp på ett stort svärd för att komma åt en fiende, och ridit på en gigantisk fågel då denne flög. Allt, ifrån det vackra landet, de många hemilgeheterna, till designen på kolosserna, till det faktum att man kan leta upp och äta ödlor och frukter, är fantastiskt. Alltid vill man se vad som finns bakom nästa krön, kulle eller berg. Detta helt utan laddningstider dessutom! Ren kärlek, och till och med bättre än ICO.

Medlemsrecensioner19
Samlat betyg: 9.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10