Svenska
MEDLEMSRECENSION

The Legend of Zelda: Twilight Princess

Skrivet av: TheWii   2007-11-24

The Legend Of Zelda Twilight Princess är ett av dom bästa spelen jag nånsin har spelat vill jag bara säga innan jag påbörjar recensionen.

Man börjar som en vanlig bondpojke i byn Ordon som ligger söder om Hyrule vid Ordon Province. Inte många som bor där. Man börjar spelet genom att göra och fixa några saker åt byns folk så att man kan gå vidare med storyn, utan några tänkar om vad ska hända sen...
Jag blir attackerad av några slags gröna stora djur med vårtsvin som häst och plötsligt är jag en varg. Jag möter på en slags tjej kallad Midna som hånar mig hela tiden. Hon för mig ut genom Hyrule Castle så att jag möter Zelda... sen säger jag inget mer.

Spelet är det bästa Zelda spelet någonsin och allt är nästan perfekt.

Kontrollen passar helt perfekt på Wii då man skakar lite Wiimoten för hugga och slå med svärdet och under spelet kommer man möta en varg som lär dig nya tricks och combos. För att göra Spin attack skakar man nunchucken.
En sak som jag verkligen älskar och är mycket bättre på Wii versionen är att sikta med t.ex Slingshot eller Pilbåge som ger mycket bättre precision i spelet och det är viktigt också. Man väljer sina föremål genom styrkorset där om man trycker på minus knappen så ser man alla sina föremål sen pekar man på dom med Wiimoten och sen trycker upp,ner,vänster eller höger för att lägga den nånstans i styrkorset eller B-knappen då är den reda att användas.

Grafiken i spelet är helt underbart fast det är GC grafik då designen är absolut bäst och tekniskt sett är det i alla fall snyggt men i vissa ställen (särskilt Gerudo Desert) finns det väldigt polygonfattiga och lågupplösta omgivningar. Link har inte speciellt många ansiktsuttryck förutom att vara glad och förvånad. Men jag är säker att nästa Zelda som är utvecklat bara för Wii kommer vara mycket snyggare.

Äventyret är väldigt lång om man går igenom alla minispel och dom få sidequesten och om man letar efter alla Heart Piece och Poems kan det ta mellan 40-70 timmar beroende på hur bra du är.
Man tröttnar inte direkt på spelet och man kan ganska lätt köra igenom spelet ett par gånger då det finns så mycket att göra.

Ljudet och musiken är helt underbar men är lite sämre än musiken och melodierna hos OOT och MM och jag är väldigt förvånad att självaste melodin som är mest känd Overworld kommer bara 2 gånger i spelet ungefär väldigt kort och Song Of Time finns knappast med förutom när man sjunger som varg annars är Hyrule Field temat underbart och Zeldas Lullaby som verkligen äger är också med och resten av sångerna äger också.

En dåligt sak är att bossarna oftast är för lätta och den enda bossen som egentligen är lite svår är sista bossen Ganondorf som också är den bästa av alla Zelda spel.

Storyn är väldigt bra men jag tycker inte om speciellt mycket om Twilight världen därför tyckte jag absolut inte om Palace Of Twilight men som tur var den kort.

Grafiken: 10/10
Spelbarheten: 9/10
Ljud:10/10
Hållbarhet: 9/10
-------------------------------------------

Plus: Det bästa Zelda spelet, vacker design, bra kontroll och fantastisk story.

Minus: Inget

Medlemsrecensioner60
Samlat betyg: 9.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10