Svenska
MEDLEMSRECENSION

Fahrenheit

Fahrenheit är mer film än spel, uppläget är lite som ett gamlat peka klika spel. Kontrolen fungera mycket bra och ger inlevelse när t.ex. huvudkraktären dukar eller slänger sig åt sidan så simuleras detta genom att du styr styrspakarna (PS2) åt höger eller vänster vad du ska gör vissa på tv i from av två ringa med färgerna blå, röd, gul och grön lysers den ena grön och den andra gul så styr du bara styrspakarna dit åt. Gör du inte det så misslykas karktären på skärmen med rölersna och dör till slut så det gäller att hänga med.

Men det som lyfter Fahrenheit är inte spelmekaniken utan ironsikt nog handligen som är riktig bra och väl skriven. Handligen krätsar kring Lucas Kane som vaknar upp på en toalet i en liten resturang, men något är fel han har blod på händerna sen upptäker han att har mördat en person som aldrig någonsin sätt förut men han mins inte varför. Polise är honom snart på spåren men det något som inte stämmer varför mördar någon en som han aldrig har träffat? Du får följa Lucas Kane och hans kamp för att bevisa att han inte är en mördare men det vissar sig att mordet gäller något ännu större. Man får även spela som de två poliserna som är efter Kane.

Som jag tog upp tidigare användes kontrolle på ett väldigt bra sätt i Fahrenheit du får hjälpa en mörk rädd tjeje att hålla pulse, styra Kane genom häftiga action scener m.m. Spelet bjuder på en väldigt anorlunda spel upplevelse, som jag aldrig upplevt tidigare man bry sig verkligen om Kane och undra varför han mörda den där mannen svart får man senare i spelet. Men mot slutet så blir det mer än bara en mord i historia höger makter börja blanda sig i. Fahrenheit är ett spel för dom som vill uppleva något nytt/anorlunda och är trött på dårlig story i tv-spel.

Medlemsrecensioner12
Samlat betyg: 7.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10