Svenska
MEDLEMSRECENSION

Naruto: Rise of a Ninja

Skrivet av: GTO   2008-02-23

Jag drömde länge om animebaserade spel till förra generationens konsoler när dom var aktuella och Naruto var min favoritserie.

Allra helst till gamla Xboxen, men det var helt osannolikt då. Jag antog dessutom att ett animebaserat spel antagligen aldrig skulle släppas på ett Xbox-format. Möjligtvis kanske ett par generationer framåt, men det blev bättre än så.

Nu har Naruto: Rise of A Ninja utvecklats och släppts exklusivt till Xbox 360. Nu såhär i efterhand så är jag väldigt nöjd med resultatet och Ubisoft har studerat serien väl.

Rise of A Ninja kartlägger dom första 80 avsnitten av serien vilket är den biten som är gammal nog för att kunna kallas för att få mig att känna mig nostalgisk.

Miljöerna är detaljrika och fria att knata omkring i med endast kortare laddningstider då man byter område. Vissa gånger så byts dessa ut emot en slags transsport moment där man tajmar knapptryck och riktar Naruto emot olika trädgrenar för att flaxa iväg till en ny miljö.

Stridssystemet är varierat och har tagit mycket från seriens kvalitéer och karaktärernas ninjatekniker - som det borde vara i alla licensspel alltså.

Man gör utbytnadstekniker, pareringar och höga hopp samt personliga tekniker som oftast används av endast en specifik karaktär.

Efter varje uppdrag så får man en belöning, erfarenhetspoäng till uppgraderingar och populärlitetspoäng som gör Naruto mer och mer populär ibland bybor som annars hatar honom.

Spelets storyläge är riktigt bra, men kvalitén är väldigt ojämn i mina ögon och framförallt slutet av spelets story där längre moment i serien är väldigt korta samt att det blir för mycket upprepning.

Men jag tycker ändå att Ubisoft har fångat seriens stil och moment väldigt bra. Jag har njutit av att springa runt i byn och det finns nästan alltid någonting att hitta eller göra så den som inte får nog har mycket att sysselsätta sig med.

Ett plus är att man gratis kan ladda ner ett paket på 60mb från Xbox Live Marcetplace med Japanska röster till alla mellansekvenser. En rolig grej är dock att man hör engelska skrik mitt i mellansekvenser ibland och dom låter ju lite olika. Lite irriterande, men samtidigt en skoj grej tycker jag.

Medlemsrecensioner12
Samlat betyg: 7.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10