Svenska
MEDLEMSRECENSION

Guild Wars Factions

Skrivet av: leodo   2008-03-30

Jag kan börja med att säga att mina förväntningar på GW: Factions var skyhöga. Jag menar, vad kunde gå fel? Typ ballaste världen gjord av kristall (jade), en mörkskog, lite stad och ett ballt kina landskap. Även klassen assassin var jag riktigt sugen på att spela då jag älskar att spela dne sortens klass. Tyvärr blev spelet en riktig besvikelse för mig =O

Till att börja med så spenderar man typ all tid i en stad, som egentligen kallas för inas slumkvarter, ett slumkvarter så tråkigt och fult att man lider av att vara där. Jag orkar aldrig ta en gammal gubbe till Factions bara för att man måste spendera mestadels av timmarna i slumkvarteret.
Turligt dock så är spelet kort, så man behöver inte spendera övermycket tid där. Då kom vi in på negativa punkt nr. 2, spelet e riktigt kort. Jag klarade av Factions på två dagar, vilket kom som en chock för mig när det var över. GW Prophecies (eller hur det stavas) var långt och bra, så jag hade förväntat mig ett nytt långt spel.

Negativa punkt nr. 3 måste jag säga var klassen Assassin. Dock stämmer inte detta helt, bara i PVE. I PVP tycker jag att dme e fantastiska, det e den ända klass jag kör i PVP sen ett år tillbaka då jag köpte Factions.
Jag klarade av kampanjen som en Assassin och jag märkte nästan direkt att dme inte var speciellt önsvärda i grupper. Därför spelade jag typ 95% av spelet med henchmen, vilket inte var så kul. Det var mycket för att jag saknade att spela med andra spelare plus att min Assassin dog väldigt ofta. Det är en svag klass helt enkelt.
Den andra nya klassen, Ritualist, är dock mycket roligare. Till skillnad från Assassins så kan dem köras på många olika sätt. Dem är även alltid roliga och ser nästan ritualist som ett plus me spelet.


Ska jag gå över till plus sidan så blir plus nr 1 helt klart att Jade Sea området finns. Jag spelade aldrig kampanjen mer än en gng för att den var tråkig och hade världens sämsta story, så tiden efter kampanjens slut har jag bara spenderat i Jade Sea. Nu kan det låta som om jag brukar vara i Jade Sea, men det är inte sant...alls. Jag har nästan aldrig satt min fot i Factions landskapen efter att jag spelat ut kampanjen faktiskt. Det var något jag aldrig kunnat tänka mig då jag varje kväll drömde mig bort om hur jag skulle lira sönder Jade Sea när jag köpt spelet.

Plus nr. 2 är PVPn. Det här pluset är så stort att det är helt sjukt. Jag talar om Alliance Battles, något så roligt att det är läskigt. Jag spelar det fortfarande dagligen efter ett år och med samma gubbe och samma gamla simpla build so jag kommit på själv. 12 mot 12 på en stor bana där vad som helst kan hända, kan det bli bättre? Att vilken bana man kör på även regleras av hur det går för dem olika fraktionerna gör inte heller saken sämre.

Hade det inte varit för PVPn hade detta spelet fått ca. 2 eller 3 i betyg av mig. Men tack vare PVPn för det en 6a. Kan tyckas konstigt, men jag tycker faktiskt att PVPn är så bra att det lika gärna skulle kunnat släppts som ett helt eget spel. Med detta e min recension klar, tack för mig och hare bra ;)

Samlat betyg: 7.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10