Svenska
MEDLEMSRECENSION

Naruto: Rise of a Ninja

Ja då har man klarat sig igenom Naruto: Rise of a ninja och för mig som är ett fan av serien har det vart både med glädje och med irritation jag spelat detta spel.
Med glädje för att grafiken och känslan i hela spelet gör mig på gott humör. Det är varma färger och snygg design.
Irritationen kommer av de stundtals enformiga och upprepande moment man måste ta sig igenom. Som att t.ex. ta sig från punkt A till punkt B på viss tid eller samla mynt.
Samla mynt är ju inte precis något nytt i tv-spelsvärlden. Om man så spelar som mario som samlar mynt, som donkey kong som samlar bananer eller som sonic som samlar ringar. Ja vi kan ju nöjja oss med att säga att det har gjorts förut. Men visst det har en sorts charm och hade det inte utgjort en såpass stor del av spelet hade jag nog inte stört mig på det.

Jag hade hellre sett att spelet försökt följa seriens händelser lite mer noggrant och framför allt presenterat storyn på ett bättre sätt. För som det är nu serveras man storyn i form av korta, nedklippta scener från animen och om man inte har sett den innan blir väldigt svårt att över huvud taget bilda sig en uppfattning om vad spelet egentligen handlar om.

Något Ubisoft lyckats väl med är spelets fajtsystem och det är riktigt kul att genomföra de jutsus och tekniker Naruto har tillgång till. Tyvärr får man bara spela som Naruto hela spelet igenom, vilket ju är lite synd. Roligare hade det vart om man stundtals kunde byta karaktär. T.ex. att kunna spela som Rock Lee i kampen mot Gaara i de preliminära fajterna i chuunin examen.
Men de flesta karaktärer finns dock spelbara i multiplayer och det är framför allt där som fajtsystemet glänser. I storymode är det såklart också kul men tyvärr får man möta lite väl många "Bandit" och "Bandit captain" och det kan kännas aningen trist.

Nu känns det som att jag vart övervägande kritisk mot detta spelet men jag gillar det faktiskt, tillräckligt mycket för att ge spelet 7/10. Men det är inte så bra som det kunde ha vart och om det kommer en uppföljare hoppas jag Ubisoft tar bättre tillvara på djupet som faktiskt finns i Naruto-universumet.

PS. Jag spelade igenom spelet på japanska med engelsk text. DS

Medlemsrecensioner12
Samlat betyg: 7.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10