Svenska
MEDLEMSRECENSION

Gran Turismo 5: Prologue

Gran Turismo den kända bilserien som har sålt otroligt bra igenom tiderna.

Och jag tvivlar inte på att GT5 kommer sälja mycket dåligare utan motsvarigheten rättare sagt, det kommer sälja överdrivet bra.

När jag stack till affären på realesen och köpte GT5 Prologue så hade jag förväntningarna att spelet skulle ha otrolig grafik, bra spelkänsla och snygga bilar. Allt detta finns med även om det inte är skador på bilarna är det en otrolig bilkänsla Polyphony har lyckats med. Det kan man bara ta och gratulera till!

Men om vi ska gå vidare till själva resencionen så börjar jag nu:

När jag satte på min PS3 och startade GT5 Prologue var det väldigt spännande. När man kommer förbi introt så måste man vänta ett bra tag på något som installeras. Under tiden sitter man och har hur tråkigt som helst.

När det är klart så kommer jag till menyn och man fattar i stort sett ingenting, eller jag gjorde inte det i alla fall. Så jag tog fram blocket som visar lite fakta om spelet, på vad man ska göra. Det var för första gången i mitt liv jag kollade i blocket. Efter jag hade kollat lite så fattade jag allting och köpte en bil, det var en tråkig bil man hade råd till i starten och den var inte snabb. När jag väl går vidare till det så kallade Event mode där man kör tävlingar för att få krediter som man kan köpa nya bilar med så startade jag ett race och började spela. När jag väl startar racet så märker jag att jag aldrig har sett någon sådan här grafik i hela mitt liv. bilarna var ju på gränsen till fotorealistiska. Bilkänslan var bra och nu när jag kommit lite längre in i spelet så finns det en hel del snygga bilar som är riktigt snabba och allt är helt enkelt perfekt! Det enda jag inte gillar var priset 449 för ett stort demo tycker jag är riktigt dyrt!
Onlinedelen är inte heller något att klaga på. Visst det kanske inte är det bästa onlinespelet jag spelat i mitt liv, men det är riktigt bra och jag tror att när hela spelet kommer så kommer det att vara lite som är förbättrat. Det jag gillar med onlinedelen är att man kan kämpa för att slå rekord i värden. Ex: man kan ladda ned värdens bästa spelares race på en bana, och efter det köra den banan han körde och ha hans bil som en skugga man tävlar emot. Det finns en massa rekord man kan försöka klara och se sitt namn ligga etta på världrankningen!
Det negativa med onlinedelen är så klart att man inte kan bjuda in kompisar och tävla emot dem utan dem man möter sker på en slump. Men detta är en sak som jag tror kommer vara fixat när hela spelet anländer här i sverige och säkert mycket mer kommer vara bättre.
Kontrollen är helt okej i spelet och jag gillar hur man väljer kontrollinstälningarna.
Ljudet i GT5 Prologue är nog ett av de bästa ljud jag hört i ett bilspel genom hela mitt liv!

Sen att Polyphony ska lägga till skador på bilarna framåt höst är riktigt bra och då kommer spelet att vara helt okej förutom priset så klart!.

Här är lite + och -:

+: Det mesta av onlinedelen, Ursnygg grafik, bra spelkänsla, Många bilar att köpa.

-: Ingen bilfysik, priset.

Så det jag försöker få fram i denna resencion av Gran Turismo 5: Prologue är att det är ett bra spel för människor som gillar Bilspel med bra spelkänsla, ubersnygg grafik!, en okej onlinedel och framför allt snygga bilar.

Grafik: 10/10

Det är det snyggaste jag sett i mitt liv. Skuggorna, bilarna helt enkelt allt är som det ska vara!

Kontroll: 9/10

Kontrollen duger och är helt okej men jag längtar efter ratten som kommer framåt i tiden!

Ljud: 10/10

Ljudet är nog det bästa med grafiken i spelet. Bilarna låter bra och musiken i bakgrunden är inte dålig den heller!

Hållbarhet: 8/10

Är bra men om man inte har internet så blir det helt klart en stor del av spelet man förlorar annars är det riktigt bra!

Medlemsrecensioner10
Samlat betyg: 7.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10