Svenska
MEDLEMSRECENSION

Lost Odyssey

Skrivet av: pzo   2008-04-13

Lost Odyssey är Mistwalkers andra spel på 360n, och ska vara den lite seriösare satsningen från deras sida. Som de flesta kanske viste så sköter Mistwalker planeringen av spelet, musiken och sånt medans det tekniska lämnas åt andra studior.
Blue Dragon kodades av Artoon och de gjorde ett bra jobb, här är det frågan om en mindre känd studio som heter Feelplus (fd. Nautilus nån?), de däremot har inte riktigt lyckats fullt med att förmedla känslor så som Hironobu Sakaguchi ville få oss att tro i början. Tekniskt, medelmåttigt spel.

Missförstå mig inte, spelet är inte dåligt för det. Gillar man vanliga j-rpg så kommer man älska detta också. Storyn känns lite seg hela första skivan före den tar fart. Man vill hela tiden veta vad som händer sen.
Karaktärerna är underbara, där har Mistwalker verkligen lyckas.
Man kan inte unvika jämföra detta med Blue Dragon, och om man trodde att man sluppit random encounters även i detta spel så trodde man fel. Själva stiderna så är känns som ett steg bakåt jämfört med Blåa draken, det unika ring systemet i striderna ska väl ge en extra krydda men blir tjatigt i längen. Det gäller och hålla in R knappen rättan stund.

Hur som helst detta spel får mer än godkänt och stillar vårt hunger efter vettiga j-rpg:n för tillfället. Men är ute efter nånting nytt som tar genren vidare kommer man bli besviken.

+ Storyn
+ Karaktärerna
+ Musiken

- Lite tekniska missar

Därav betyget

8/10

Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10