Svenska
MEDLEMSRECENSION

Killer 7

Skrivet av: 51   2008-04-24

Detta spel gillades inte av alla men jag var länge sugen på att skaffa det. Jag visste inte något mer om spelet än att det var märkligt, våldsamt och hade smått sexistisk humor.

Detta och den coola designen visade sig vara precis vad jag önskade av ett spel. Det kan nämnas att jag även är intresserad av manga och anime. Bland annat Samurai Champloo och Blade of the Immortal.

Killer 7 handlar om den schizofrene Harman Smith som har 7 extra personligheter. Con de Smith kan springa jätte fort, Mask de Smith är en fena på wrestling och Kaede Smith får det att regna blod genom att hon skär sig i handleden(!).
Men hans egentliga jag är en rullstolsbunden gammal gubbe utrustad med en sniper.
Som dessa personligheter ska man jaga Heaven Smile och dess ledare (och underjordens härskare) Kun Lan.
Speldesignens starkaste sida skulle jag säga är ljudet med starka irriterande men effektfulla skratt och övergångar som bidrar till stämningen och atmosfären.
Där kritiken mot spelet lyser som starkast är när det pratas om kontrollen men det är ju trots allt en schizofren man jag styr och med den premissen passar kontrollen med att hålla in en knapp för att springa som på ett räls ganska bra tycker jag.
En sak är säker och det är att ett spel med Suda51 som regissör är något alldeles extra och något som kommer ge dig en unik upplevelse
Spelet bjuder på både action och pussel samt en djup och stundtals bisarr historia.
ca 12-16 timmar underhållning väntar dig som lyckas få tag på denna dyrgrip.

Spelet rekommenderas alla som har en Gamecube eller PS2 (eller Wii) och har minsta intresse av anime eller Suda51.

Samlat betyg: 7.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10