Svenska
MEDLEMSRECENSION

Naruto: Rise of a Ninja

Skrivet av: PlayIt   2008-05-17

Titel: Naruto: Rise of a Ninja
Format: Xbox 360
Utgivare: Ubisoft
Genre: Fighting/Äventyr

Jag kan konstatera att jag är ett Naruto fan och jag väntade länge på det här spelet.
Men har verkligen Ubisoft klarat av att ta över Naruto serien och gjort ett bra spel av den? Svaret är uppenbart, så klart de har!

Så fort jag får upp start menyn blir jag varm i kroppen. Jag ser Narutos flin och hör ett känt musikstycke från serien. Det är från min sida ett gott tecken.
Och när jag sedan börjar med kampanjen så sätter ett filmklipp igång. Den niosvansade räven visas framför mig och sedan filmklipp från serien. Men vad är det jag ser! På kanterna finns det något som ramar in filmklippen, detta är enligt mig inte något vidare snyggt och förstör lite av känslan av att filmklippen håller ihop med spelet.

Sedan börjar delen då jag börjar få styra Naruto, han sitter på en gunga och har inte klarat examen för att bli en ninja. Han är ledsen och alla andra ser ner på honom. Hans lärare skäller på honom och han springer iväg. Han får tröst av en annan ninja som säger att läraren bara bryr sig om hans bästa och att han vet ett sätt för naruto att bli starkare.

Det är då ens första uppdrag börjar. Början känns väldigt bra och man lär in grunderna i spelet på ett enkelt men bra sätt. Grafiken på miljöerna i början av spelet imponerar direkt och jag är redan förälskad. De har lyckats hålla kvar det snygga från serien och putsat upp det till något ännu snyggare i spelet. Man har inte ändrat känslan och själen från designen av serien, den finns kvar och det är väldigt viktigt.

Hur man har blandat fighting och äventyr känns som ett lika självklart som bra val.
Allt man får göra från att springa uppe i träden till att hoppas runt i staden måste upplevas och inte bara fightingen. Om man tar en titt på hur man slåss så funkar det skitbra! Så fort jag har slagit ner någon emot marken så trycker jag så fort som möjligt på LT knappen så att jag ska kunna göra en jutsu, hör hur naruto skriker ut "shadow clone jutsu" och jag ser flera narutos spöa upp min fiende.

Det finns tre flera olika jutsus och de använder man till att slåss med men också till att komma fram i själva spelet. Dessa är shadow clone jutsu, sexy jutsu och chakra concentration.
När man slåss använder man olika combos för att få ner ens motståndare och man har även vapen som man kan använda.

Staden man befinner sig i heter Konoha. Runt den finns det en stor mur som skyddar byn ifrån faror. Konoha är en väldigt vacker stad och jag njuter bara av att springa igenom den. Jag själv skulle verkligen vilja bo i den staden.
I början av spelet hjälper man till att öppna upp affärer i Konoha, dessa affärer är Ramen shop, där man köper ramen så att man kan ta igen liv också får man uppdrag. Scroll shop där man köper scrolls så att man kan få bättre krafter. Weapon shop säger sig själv, men där får du vapen och Book shop, där du faktiskt inte köper böcker utan trailers och artwork från spelet.

I Konoha finns det lite olika saker att göra, man kan köra race, leka kurragömma med småttingarna, göra uppdrag åt vanligt folk och ge ut ramen. Alla dessa uppdrag är viktiga för att få byborna i Konoha att börja tycka om dig. För i början av spelet tycker ingen om Naruto på grund av att han är så busig och en tidigare händelse. Och med hjälp av att du får fler som tycker om dig i Konoha så kommer de hjälpa dig ifall du fastnar i ett uppdrag.

Det känns som om man kunde ha jobbat vidare med sidouppdragen, det finns så mycket mer man skulle kunna göra än bara kurragömma och race. Staden har så många möjligheter och är jättevacker!

Om vi faktiskt ska prata om grafiken så är den snygg rakt igenom hela spelet.
Karaktärerna är jättesnyggt gjorda och följer seriens original design.
Men ett störande problem är att man inte har så många karaktärer med ifrån serien, visst, man kommer kunna ladda ner dem längre fram men tänk på dem som inte har live.

Musiken är jättebra och det är musikstycken från serien som man hör i bakgrunden för det mesta. Det kändes inte som att de engelska rösterna passade direkt till Naruto men det är inget man dör av och man blir van.

Spelets huvudstory känns lite kort och man borde kunna ha fortsatt längre än till episod 70 av film serien. Det känns också som om de har tagit bort viktiga delar utav spelet och gör det förvirrande för andra som inte har sett serien förr.
Men om man vill klara alla sidouppdrag och race så har man några timmar att lägga till.

Spelet har även en multiplayer, dock inget coop som skulle kännas perfekt till spelet. När man spelar emot vänner (eller fiender) så känns allt helt ok och då får man spela lite olika personer från själva spelet. Jag hittade min favorit fort så ni ska alla få reda på att Neji är min favoritkaraktär i spelet.

Ubisoft har klarat att föra över serien till ett spel utan några större problem och det har blivit ett riktigt bra spel som är underhållande och minnesvärt. Nej nu blev jag lite mer sugen på att springa runt i Konoha, så nu bara hoppas jag på en uppföljare.

Saker som var bra: Grafiken, fighterna, karaktärerna, musiken, uppdragen och sidouppdragen.
Saker som var dåliga: Känns lite kort, storyn känns inte rätt ihop satt, viktiga delar borta.

Medlemsrecensioner12
Samlat betyg: 7.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10