Svenska
MEDLEMSRECENSION

Race Driver: Grid

Skrivet av: Bagarn   2008-06-30

Att inte ha tålamod innanför skallbenet kan leda till många repor, många bucklor och många krossade bilar. När du ska in i en sväng gäller det att du tar det lugnt, annars kan hela loppet vara kört.

I början hände detta mig väldigt mycket. Jag var ovan till detta, det kan ni slå er i backen på. Trots att jag har spelat många racingspel till Xbox 360 har jag inte mött något som detta.

Bilarna går faktiskt sönder som de ska. I andra spel kan några delar lossna, någon lampa gå sönder, eller något annat meningslöst trams. Kör du dåligt så kör du inte mer, inte i Grid.

Skademodulen tänker jag på. Hur bilarna skadas i detta spel om man kör i. Det fungerar alldeles utmärkt i Grid. Om vi säger så att du kör på en kant med halva bilen, så får du också märken (stora som små) på den halvan. För att klaga på någonting när det gäller Grid's skademodul så måste jag säga att i vissa fall när man krockar, kan man få rispor på bilen på ställen man inte har kört in i någonting, eller ens kör jämsides med en annan förare. Nej, så ska det inte vara. Men det där är ett problem som inte gör någonting. I de flesta fall går bilen sönder som den ska och det gillar jag.

I Grid startar du fattigt och jobbar dig uppåt. Du får börja med att köra får andra lag tills du kan skaffa dig ett eget. Men innan du ens börjat spela får du välja namn.

Just det. Du får skriva in ditt för- och efternamn i två olika rutor och sedan välja ett smeknamn till dig själv. När det gäller detta tycker jag utbudet är tunnt. Väldigt tunnt. Flera av de vanligaste namnen världen över saknas. Nummret som räknat namnen är ingenting att skryta med. Förövrigt är detta en otroligt bra funktion och jag vill se mer av sådant.

Du får välja mellan att köra i Europa, USA eller Japan. Varje plats innebär andra race och andra bilar. I Japan hittar du oftast Driften. Driften, som jag själv tycker att de lagt ner alldeles för mycket på.

Men eftersom att Driftrace i den storleken som det är i Grid är ganska ovanligt i spelvärlden är det väl bra att det finns. Folk uppskattar Drift och vill gärna spöa polarna. Vilket för mig är helt okej.

Du får spela ett visst antal race på en säsong och säsongerna avslutas med Le Mans 24 timmars lopp. I spelet är det knappt så många minuter som man spelar och det tycker jag är synd. 24 minuter kan man spela utan att ett race blir långtråkigt.

Nej, de skulle ha gjort racet längre och i stället varierat race man slutar med. Detta kanske kommer senare i karriären.

När du skaffat ditt eget Team är det dags att sköta det ordentligt, så som att välja rätt sponsorer och välja Lagkompis. Ditt Team har tre färger, vilka du får ställa in själv med hjälp av ett begränsat utbud. Hur du vill ha dessa färger målade på bilen är också begränsat, men valmöjligheten finns.

Det skulle ha funnits mera möjligheter. Mycket mer att greja med och att man får göra det själv. Dagens spel tar fort slut idag, så det skulle väl inte skada med lite jobb?

Grid ser helt fantastiskt ut. Något av det snyggaste spel jag någonsin spelat. Detaljerna är otroligt små och otroligt fina. Bilarna är näst intill riktiga.

Grid har sitt egna lilla soundtrack, som jag inte kan klaga på. De har hyfsat långa slingor i menyerna, så man blir inte trött på dem.

Menyerna ja. Är dessa lättmanövrerade? Ja, det är dem. Menyerna är så simpla att vem som helst skulle klara av dem. Allt som behövs är lite baskunskaper innom spelande.

Achievements. Codemasters har satsat mer på onlineachievements nu i Grid, än vad de gjorde i Dirt. Dock känns det inte som om det är tillräckligt. Mer online. Man får då jobba med achievementsen mycket mera. Man ska då inte heller göra miljarder ranker och på så sätt fixa achievements för alla dessa.
Annars är achievementsen bra blandade. Det finns lättare, det finns svårare. Det finns dem du tar nu och dem du tar senare. Bra.

Grafik: 10
Ljud: 9
Kontroll: 9
Spelbarhet: 10
Hållbarhet: 9

Medlemsrecensioner8
Samlat betyg: 9.2/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10