Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português
Logga in medlem






Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
FacebookFacebook
Medlemsrecension

Gears of War

Skrivet av: Pierre Kemi   2008-07-04

Ska årets mest efterlängtade spel leva upp till sina förväntningar, eller bli en stor flopp. Svaret finns här i min egen recension av Gears of War.

När jag för första gången skulle spela Gears of War på min nya XBOX 360 hade jag en negativ inställning till spelet. Bilderna och filmerna jag hade sett från det såg tråkiga och färglösa ut. Men eftersom det hade fått så bra kritik av pressen bestämde jag mig för att investera.

Efter att ha spelat igenom den första akten var jag fortfarande smått skeptisk och oimponerad. " Det är väl inget specielt med det här spelet". Men oj vad fel jag hade. Resten av spelet satt jag och gapade åt de stora och vackra omgivningarna, de fantastiska ljudeffekterna, den artificiella intelligensen och framför allt den banbrytande grafiken och designen.

Efter några dagars speltid med Marcus Fenix och company är jag i extas. Gears of War är förmodligen det bästa actionäventyet jag haft nöjet att spela igenom. Ett tungt mästerverk fullproppat av karlakarlar, monster, våld, blod och oförglömliga ögonblick. Ett sådant, utspelar sig i ett gigantiskt växthus där man stöter på en arg Berserker. För att göra sig av med den tvingas man använda vapnet Hammer of Dawn. Jag beskådade en rödorange laserstråle skjutas ner i bjässen, medans den detaljerade vegetationen runt omkring bländade. Det var så äckligt snyggt att jag nästan kräktes.

Uppdragen i Gears of War går oftast ut på att ta sig från punkt A till punkt B. Man får ibland chansen att välja mellan två vägar, vilket gör att man går miste om små delar i spelet. Men samtidigt ger det ett litet återspelningsvärde vilket är ett plus. Som spelare har man också möjlighet att ge sina mannar order, till exempel, regroup eller attack. Dock har man ingen användning av denna funktion eftersom mannarna attackerar och återsamlas på egen hand.

Miljövariationen är inte den största, men det gör ingenting.
Stora delar av spelet utspelar sig i eller utanför pampiga palats, med stora statyer och pelare uthuggna ur sten. Som jag sa så trodde jag precis som många andra att Gears of War var färglöst. Det är det också, inte alltid, men till stor del. Det enda som bryter det grå kontrastet är de gröna träden eller magman i underjorden.

Det finns många som klagar på röstskådespelet i Gears of War, som i mina ögon är super. Det sticker ut från andra spel tack vare de mumlande och mörka rösterna karaktärerna besitter.

Men storyn i spelet är inte den bästa. Att mänskligheten hotas av en främmande ras, luktar gammalt. Det känns som att man har hört den visan tillräckligt många gånger nu.

Onlineläget funkar som det ska, kontrollen är väl genomtänkt. Om man har tillgång till två XBOX 360 kontroller kan man spela igenom spelet med en vän, vilket är en upplevelse.

Avslutningsvis är Gears of War ett mästervärk som ingen XBOX 360 ägare får missa. Det är mitt favoritspel än idag och jag ser fram emot uppföljaren.

Grafik: 10
Spelbarhet: 10
Ljud: 10
Hållbarhet: 9

Plus: Extrem design, grym grafik, genomtänkt kontroll, fräsiga omgivningar, bra multiplayer, härlig variation, superbt röstskådespel.

Minus: Meningslös comandomöjlighet, aningen kort.

Pierre Kemi

Kommentera text

För att kommentera måste du vara inloggad. Om du inte är medlem än - bli medlem nu!

:D :) :( :-o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: ;-) :idea: :arrow: :| :mrgreen: :clap: :dance: #-o =; :^o [-X :pray: 8-[ :sick: :-# [-( :-k :-- Bold Italic Underline Spoiler


Kommentarer
  • Skrivet av: Phortex
    2008-07-04 19:22
    Minus : Att man klarade det på en kväll >.>
    Men bra recension! : D
     
  • Skrivet av: Cabazo
    2008-07-04 19:41
    Okej, det verkar som du gillar bra spel.
     
  • Skrivet av: Bagarn
    2008-07-05 12:38
    Mycket bra recension!

    Du fick mig att bli sugen på att spela igenom det ännu en gång.
     
  • Skrivet av: ali999
    2008-07-05 21:03
    Jag gillar faktisk storyn men måste hålla med dig med comando-grejen. By the way bra recension
     
  • Skrivet av: Stone_sour
    2008-09-13 13:04
    Sjukt bra recension Jag blev också sugen på att spela det nu. Blir nog lite multiplayer då
     
 
Mitt betyg:10/10
133 medlemsrecensioner
Samlat betyg:9.4/10
Info
Omröstning Vilket av dessa spel ser du mest fram emot i september?
  • 56% Destiny
  • 1% Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes
  • 9% FIFA 15
  • 0% Gauntlet
  • 3% Infamous: First Light
  • 11% Hyrule Warriors
  • 8% NHL 15
  • 9% The Sims 4
  • 2% Theatrhythm Final Fantasy Curtain Call
Resultat

USERTV

Sortering: Senaste / Mest sedda / Mest kommenterade




0
Dead ragdolls dances to Boom Boom Boom

Dead ragdolls dances to Boom Boom Boom

av Emil_Nissen

Er specielt tilfreds med den flotte opstilling nazisterne til sidst i videoen har øvet sig på i ugevis. 5 på stribe - ikke dårlig. ...Er lidt i tvivl om at videoen overtræder copyrights med musikken. Så må en Mod lige skrive. :)





0
P.T

P.T

av AkaDea

Lite egeninspelad gameplay från skräck teasern P.T kanske sitter fint? Givetvis ska du inte se detta klippet om du har tänk att spela det själv. Enjoy


0
P.T Gameplay

P.T Gameplay

av AkaDea

Lite egeninspelad gameplay från skräck teasern P.T kanske sitter fint? Givetvis ska du inte se detta klippet om du har tänk att spela det själv. Enjoy!




0
CSGO - Hyggen i beat mode

CSGO - Hyggen i beat mode

av Hyggen76

Jeg er virkelig i beast mode i det her game, for jeg får da et par kills :-D Den er renderet i 720p, da det er min første videoher på siden, så ville jeg lige se hvordan det fungerede :-D


0
The Last Of Us Remastered - Bloater insanity!!

The Last Of Us Remastered - Bloater insanity!!

av P-Dude

Den første bloateren i spillet, har spillt gjennom før på på PS3, men dette første møtet på PS4 ble ganske interessant. Var i photo mode for å ta et kult bilde, men var ganske dust gjort fant jeg ut, fikk sinnsykt lav health under hele fighten og er egentlig et mirakel at jeg klarte meg så lenge...





0
Black Ops 2 mini edit: 3 Days|3 Clips

Black Ops 2 mini edit: 3 Days|3 Clips

av JitterEye

My entry for the Gamereactor Gamescom competition. All clips were captured over three days of playing FFA in Black Ops 2. To, hopefully, stand out, I decided to add a bit of editing and music (which is copyright free btw). Hope you enjoy :)


0
Shinobi | ARVOSTELU?

Shinobi | ARVOSTELU?

av tha_imaschi

Yksi oudoin reboot suositulle pelisarjalle? ?((???))? Join Maker Studios: http://awe.sm/gKMwD ?((???))? Shinobi thumbnail art: http://pertheseus.deviantart.com/ ---------------------------------------------------------------------- Kiitos jos pidit! Jaa ihmeessä tätä videota kavereillesi ja tuttavillesi! Paina tykkää nappia! Se auttaa, oikeasti ja arvostan sitä paljon! Tilaa - nappulaa saa myös hyödyntää jotta näet milloin minulla tulee uusia videoita! Kiitokset tuesta! ---------------------------------------------------------------------- ?((???))? Kotisivu: http://imaschichan.wordpress.com/ ?((???))? Twitter: http://twitter.com/imaschi ?((???))? Striimi: http://twitch.tv/imaschi ?((???))? Facebook: https://www.facebook.com/imaschichan ?((???))? Tumblr: http://imaschichan.tumblr.com ?((???))? deviantArt: http://imaschi.deviantart.com


1
Nordschleife / AC Cobra

Nordschleife / AC Cobra

av kalabalik

Fenomenala moddar till Assetto Corsa: Nordschleife: http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/wip-nordschleife-by-snoopy.9846/ Shelby Cobra: http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/shelby-cobra-released-v0-1.955/ Real Head Motion: http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/real-head-motion-0-7-9.4755/ VisorXForce: http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/update-visorx-v2-4-and-visorxforce-v1-0-5-real-helmet-visor-app-internal-driver-view.8115/

BETA +