Svenska
MEDLEMSRECENSION

Rainbow Six: Vegas 2

Detta är min första recension om ett spel så det kanske inte blir så bra men iaf, jag ska nu recensera ett av mina favoritspel.. nämligen Rainbow Six Vegas 2.
Jag kan ju börja att detta är en uppföljare till 'Rainbow Six Vegas' som var ett utav det bästa online spel år 2007 (alltså, det är inte bara min åsikt utan det blev årets online spel 2007).

Ettan tyckte jag var helt grymt, men sen kom ju tvåan och ettan hamnade på hyllan direkt.
Rainbow Six Vegas 2 har många plus sidor, dels ett sanslöst stort urval av olika vapen, man kan också sätta dit sikten och olika grepp på vapnerna om man vill, på både storyn och online. Man styr också två stycken gubbar (minns inte namnen), som man taktiskt kan döda fienderna med. Om du har en mic så kan du också styra gubbarna genom att säga t,ex "Go, go, go" eller "Hold your fire", som är riktigt, riktigt maffigt, men enligt min åsikt så kunde det ha vart bättre, jag menar jag satt o spelade Storyn hemma en dag och stod och tog skydd bakom en vägg, kulorna studsade förbi mig och om jag skulle titta fram så skulla det ha sagt "pang" och så skulle jag ha legat pladask på marken. Så istället skickade jag fram mina två kompanjoner och sa "Weapons free" och då svarade dem "Holding fire".. och så dog bägge två och jag fick börja om långt därifrån... jag menar, den funktionen fungerar inte så bra men det är ju coolt ändon.

Där fick ni reda på lite "smått o gott" om spelet, och nu tänkte jag börja att skriva lite om storyn. Du spelar en kille som heter Bishop, och är som sagt Team ledare för två stycken gubbar som du kan styra med antingen D-paden eller din mic. Jag hade inte tänkt att skriva så mycket om handligen för jag tycker det är lite ointressant. Jag skriver hellre om hur man spelar, hur de ser ut när man spelar, vad som är bra och vad som är mindre bra när man spelar, mm.

Det som har förbättrats mest i tvåan måste jag nog säga att det är själva co-op läget (storyn, terrorist-hunt) där man kan komma och lämna lite som man vill som jag måste säga är förbannat skönt.
Det är ganska varierat både med miljön och uppdrag, men uppdragen handlar ju mest om bomber och liknande, för du är ju trottsallt en proffesionell polis/militär.

Sen är det ju den är "ta-skydd-bakom-väggen-grejen" som är så himla bra att ha ibland. Det har ju funnits ett tag nu, men jag gillar det verkligen.

Det som är lite synd med spelet är att terroristerna (dem som man ska döda ofcourse) låter exakt likadant när dem pratar och dem säger likadant helatiden, och så ser dem flesta likadana ut.. men, men allting kan ju inte vara perfekt..

Nu har jag skrivit lite smått om hur det är att spela storyn och ska nu berätta lite om att spela på Xbox LIVE. Som jag sa tidigare så vart det första spelet ett väldigt, väldigt populärt spel att spela på Xbox LIVE. Och det vart likadant med det här spelet. Det är så underbart bra på Xbox LIVE (ursäkta, det vart "Xbox LIVE" lite väl många gånger där). Bara det där med att gömma sig bakom väggar är väldigt roligt.. och verkligt. Det kanske inte är så verkligt att man står bakom en vägg och ser vad som händer på andra sidan, men jag tror ni förstår vad jag menar?

När man spelar på nätet så får man göra sin egen gubbe, om du har en Xbox Live vision camera så kan du ta kort på ditt eget anskite om lägga in det på din gubbe. Du får också sätta dit armor och välja vapen och camoflauge-färg (eller hur det nu stavas).
Du går också upp i "Rank", efter hur många du dödar osv. När du nått den högsta ranken får du också göra din egen camo.

Plus: Många vapen, fin miljö, otroligt bra online-stöd, bra co-op stöd, bra handling.

Minus: Få repliker för terroristerna, taskiga utséenden.


Grafik: 8
Ljud: 9
Innehåll: 9
Spelkänsla: 9
Spelet som helhet: 9

Spelat på Xbox 360.

Så nu var jag färdig med min första recension.
Ni får gärna lägga en kommentar om hur ni tyckte att den var.

Tack för att ni läste den! :)

Medlemsrecensioner9
Samlat betyg: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10