Svenska
MEDLEMSRECENSION

The Orange Box

Abslout det bästa spelköpet jag gjort!
Jag har svårt att tro att någon har kunnat undvika The Orange Box, med tanke på vilket stort och actionfyllt innehåll det finns. I alla fall, nu får jag ta och berätta lite grann om denna underbara oranga box:

Det är, som ni nog redan vet, en box med 5 spel i, allihop skapat av Valve.
Spelen är:

Half-Life 2
Half-Life 2 episode 1
Half-Life 2 episode 2
Portal
Team Fortress 2

Half-Life 2 är ett fantastiskt spel, innan jag spelade det fanns det ju många action spel, men när jag hade spelat det så tyckte jag att det var det något av det bästa jag spelat.
Och det är det, vad jag gillar mest är Valves kreativitet, deras sätt att variera saker. Allt ifrån sterila städer till mörka grottor, vapen, fordon, och personerna är väldigt bra och storyn är bland det bästa jag sett. (Jag förstod storyn även då jag inte har spelat Half-Life 1.)
En bra mening att sammanfatta Half-Life universummet är:Har man inte spelat Half-Life, har man inte spelat ett riktigt actionspel. Låter väldigt fanboy-aktigt, men det är ett väldigt, väldigt bra spel.

Episode 1 var mera mörkare och enligt min mening inte lika kul som den vanliga 2:an..
Ingen besvikelse men inte lika roligt och episkt.

Episode 2var ett bra spel, en efterlängtad uppföljare och med ett kul miljöbyte, Valve har även gjort grafiska framsteg. Men ett irritationsmoment var nog grottorna, de var enformiga och var repetiva.. Men det är bara en mindre del av spelet.
Half-life serien (ej avslutad, men även än så länge) kan man spela om och om igen, alltid lika kul och utmanande! :D

Portal då? Även här lika nya och fräscha ideer, storyn är inget att hurra för det är mer spelandet som är det nyskapande. Med dig har du ett portalvapen - in genom ena hålet, ut genom det andra kort sagt. 19 nivåer, utmanande, men spelet är kort vilket är en besvikelse. Jag gillar spelet, men det kunde vara bättre på vissa punkter, däribland längden.

Team Fortress 2: Min stora favorit! Första trailerna jag såg verkade det inte mycket för världen. Tänk dig något som Counter- Strike: där är det på allvar, realistiska strider där proffsen sätter med millimeterprecisson.
Detta är väl egentligen raka motsatsen, orealistiskt, bara på skoj, galna strider etc.
Tänk dig att du är en mumlande pyroman med en eldkastare, hagelgevär och yxa i högsta hugg, beredd att döda allt ifrån kryppskyttar, doktorer och stora gubbar med miniguns, bara ett exempel. Om det inte låter skoj så måste du testa det, dödskul!

Sammanfattat är det ett maffig, prisvärd, häftig, kreativ och oförglömlig inköp!


Grafik: Boxen kom för ungefär ett år sedan och Team Fortress är tecknat (men även lika grymt) så får det bli 9/10

Ljud: 10/10

Hållbarhet: 10/10

Spelbarhet: 10/10

10/10 allt som allt! Köp det för Guds skull!

Ps: Detta var min första recension, så det blev ingen höjdare ;P Stort tack till Bam-Bam för hjälpen!

Medlemsrecensioner47
Samlat betyg: 9.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10