Svenska
MEDLEMSRECENSION

Buzz: The Music Quiz

Tänkte nu på senare dar recensera det första Buzz. Spelet med de, unika kontrollerna (not), programledaren med den spetsiga tungan och börja på en serie roliga frågesport spel.

Buzz är Playstation exklusivt. Music Quiz var det först ut i serien. Första gången jag spelade det blev jag frustrerad över hur svårt det var. Och jag menar det, oavsett vilken av de tre musik tider* man väljer.

Spelets menyer är lätta, likaså hur man spelar. Du har din BUzzer, en specialkontroll som bara passar till Buzz. Den består av en stor röd knapp och fyra andra knappar i färgerna blå, orange, grön och gul. Det går oftast ut på att man svarar med dem färgade knapparna, en knapp per svar alternativ.

Känsla: 10/10

Man blir alltid lika glad om man vinner över sin kompis, känner sig duktig. Man blir nästan alltid lika sur när kompisen vinner över en själv och komenterar hur överlegset denna vann. Klockren känsla för ett frågesports spel enligt mig.

Grafik: 7/10

Grafiken är ganska skarp när det gäller alla karaktärer och figurer, medan omgivningen i bland känns lite grynig. Spelar man det i dag så märks det att det är "förra generationens" grafik.

Kontrollerna: 9/10

Dem var unika. Nu har ju Microsoft kopierat dem. Visserligen i en fulare, sämre och dåligare verision, men ändå. Koncepten är grymt, dem är snygga och sköna att hålla i.

Hållbarhet: 7/10

Svårt, beror på hur mycket man spelar. Spelar man det varje dag och spelar på alla nivåer kan frågorna snabbt bli upprepade. Men då blir man ju bara ännu bättre om man redan kan svaren på frågorna!

*Musiktider= olika nivåer. Ny musik, gammal musik eller all musik som då innefattar båda kategorierna. Jag kunde ju ha använt kategorier också...

Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10