Svenska
MEDLEMSRECENSION

Metroid Prime

Skrivet av: bac10   2008-08-23

Hissen tuffar sakta nedåt genom schaktet, Samus kliver ut ur hissen, och känner en iskall bris. I samma ögonblick som tonerna för Phendrana Drifts går igång, vet jag att det här spelet kommer att stanna länge i min samling.

Skamset måste jag erkänna att Metroid Prime var mitt första Metroid spel. Jag hade aldrig tidigare hört talas om vare sig Samus Aran eller rymd piraterna. Ner jag sedan för ynka 300 spänn kunde dyka ner i Tallon Overworld's täta skogar, utforska det glödande inret av planeten i Magmoor Caverns, så visste jag att jag hittat hem.

Spelet inleds enkelt, Samus snappar upp ett nödanrop från en rymdkryssare som tillhör The Space Pirates. När hon anländer upptäcker hon (du) att besättningen slaktats...

När du träder in i skeppet upptäcker du genast är något är på tok, bara ett par minuter in i fregatten stöter du på lik och radioaktiva monster, som är tillsynes döda.

Efter cirka en halvtimmes utforskande på skeppet hamnar du i en stor kammare, där en enorm best attackerar Samus, men hon gör processen med monstret kort, och skjuter monsterjäveln till pölsa med sin grymt coola puffra och sedan...hrm...

Alltså - spelet handlar mycket om utforskande, mycket action, grymma effekter, helt enastående musik (Phendrana Drifts <3), och en story så cool att man nästan får lust att kasta sig genom närmaste fönster.

Grafik:

Grafiken är enormt snygg för att vara så gammal, och den känns påkostad. Texturerna är fina och det känns häftigt när det blir imma på Samus visir (som man ju ser genom, det är ett FPS spel.) när man går under ett vattenfall.

Musik:

Metroid Prime innehåller den bästa spel musiken som finns enligt mig. Allt är vackert och musiken känns väldigt maffig. Musiken passar även för alla områden, till exempel: I Phendrana Drifts är det vackert, där är det vacker musik. I Magmoor Caverns är det hårt, brutalt, varmt och svettigt. En låt med mycket trummor och hårda, korta toner passar in perfekt här. Många låtar ur spelet är dock återanvända, men i detta fall är det ett stort plus!

Hållbarhet:

Hållbarheten är god, spelet tog cirka 20 timmar att klara, men man känner sig inte sådär jätte peppad att spela om spelet en gång till, men det känns verkligen som att man klarat något.

Spelbarhet:

Spelbarheten är god, kontrollerna känns lite udda i början och de hardcore spelande FPS fansen kommer till en början känna sig obekväma i kontrollerna, men efter ett tag sitter den som gjuten!

Grafik: 7

Musik: 10

Hållbarhet: 8

Spelbarhet: 9

Totalt betyg: 10

Phendrana Drifts temat kan ni lyssna på här.

Sammanfattning:

Samus Aran är någon jag vill äventyra med fler gånger, men Metroid Prime 2 imponerade inte på mig. Och trean var väl okej, men det första spelet är fortfarande det bästa...

Medlemsrecensioner11
Samlat betyg: 9.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10