Svenska
MEDLEMSRECENSION

Tekken: Dark Resurrection

Tekken 5: Dark Resurrection Online (PS3)

Jag gillar Tekken. Jag är absolut inget super fan men jag har ändå varit någorlunda fast sen jag köpte min ps1 och första Tekken.

Tekken 2 höll hur länge som helst. Ett av mina favoritspel. Men efter det tycker jag inte att jag har blivit överraskad nån gång först vid del 5.

Det spelade jag dock inte så mycket på min ps2. Hade börjat jobba och kvällarna gick mest åt till att träffa kompisar och sova.

Sen kom femman ut på PSP. (Fortfarande ett av de bästa spelen till PSP.) Det bästa med den versionen var att det fanns två nya karaktärer som var jäkligt roliga att fightas med. Jag var överlycklig i ett par veckor. Det händer fortfarande, då och då, att jag slänger igång Tekken 5: Dark Resurrection när jag är på väg någonstans.

För ett bra tag sen så kom tekken 5 även ut på PS3. Vafan, tänkte jag, det finns en gräns för hur många gånger man kan väcka en död katt.
Tillslut blir den ganska tråkig även om den fortfarande är lite gullig.

Tekken 5: Dark Ressurection Online är inget dåligt spel. Men däremot är det gammalt, uttjatat och helt utan finess.

Det som störde mig mest var att Namco har tagit bort Story-läget. Kanske inte så farligt men det känns ändå som om att det hade fått plats.

Att de inte har lagt till några nya karaktärer än de som var nya i PSP versionen är också trist.

Grafiken är hyfsad. Men inte i närheten av grym. Det känns mer som en högupplöst version av PS2 grafiken. Men som sagt, jag tycker att den är godkänd.

Ljudet ska vi inte ens prata om... Det finns inga detaljer som är över förväntan. Det låter som Tekken. Musiken är sådär lagon kass och det är många konstiga swischar och boomar när man slår motståndaren i ansiktet. Istället för ljudet utav käke vs knytnäve. Men så har Tekken alltid varit. Gillade du det inte då så gör du inte det nu heller. Jag tycker att det funkar.

Spelbarheten har inte heller upptaderats någonting. Känns precis som kära gamla Tekken 5.

Nu till den största förändringen. Online delen. Det är det som märker ut den här Tekken delen från de andra. Det som är den stora satsningen med det här släppet. Men ändå känner jag mig inte helt nöjd. Att möta främmande männsikor är inte så givande som jag trodde. Det laggar lite då och då och det kan förstöra humöret rejält. Det blir bäst när man kör emot någon kompis. Men då tycker jag att det är mer värt att mötas i soffan.

Summa sumarum. Jag tycker att Namco kunde ha gjort ett stort antal förändringar. Men jag tror inte att det här spelet har haft hög prioritet på kontoret.

Det här spelet är endast till för Tekken fans eller för er som aldrig tidigare ägt ett Tekken spel. Priset känns lite omotiverat. 120:- hade varit i högsta laget.

Jag skulle spara mina pengar till Tekken 6, Soul Calibur 4 eller Street Fighter 4 istället.

Grafik: 6
Känns som en rejält upphottad Ps2 grafik. Inte illa men långt ifrån tillräckligt.

Ljud: 6
Samma gamla konstiga ljudeffekter och dåliga musik.

Spelbarhet: 8
Det är ju ändå Tekken. Suverän knapplayout och roliga specialattacker. Online är det inte lika bra dock.

Hållbarhet: 6
För mig som har spelat Tekken fem två gånger innan på två olika konsoller känns det snabbt uttjatat. Men för er som missade Tekken 5 finns det många roliga Beat 'em Up timmar.

Medlemsrecensioner11
Samlat betyg: 8.1/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10