Svenska
MEDLEMSRECENSION

Super Smash Bros. Melee

Skrivet av: lolipop   2008-09-03

Fighting genren är något riktigt populärt. Och enligt mig så kan man hitta lite våld i förmodligen den största majoriteten av spel.
Våld förekommer ju i Mario. Tex när han hoppar på goombas och koopas. Det är ju inte så mycket men det förekommer ju. GTA innehåller ju våld. Rayman, Sonic, Metal Gear bara för några få exempel.
Men att man sedan tar flera av Nintendos mest uppskattade karaktärer och lägger dem i ett fighting spel så skulle det ju lätt kunna bli misslyckat. Men det blir det inte.

Man kan alltså spela som en stor skara kända Nintendo figurer. Allt från Star Fox McCloud och Princess Peach till Pokémons och Mr Game & Watch. Och spelet går ut på att fightas.

Är man en spelare kan man välja att köra på Training Mode, Classic Mode, Event Match, Stadium samt Advanture Mode.
Är man flera spelare kan man köra Tournament Mode, Versus Mode eller Special Melee.

Advanture Mode är alltså för en spelare och där får man som ni säkert listat ut (ellet som ni säkert vet) spela sig igenom olika banor med valfri karaktär. Under dessa kan man även låsa upp nya karaktärer.

Om man vill spela med kompisar ska man köra Versus Mode där man bara slåss hur man vill. Men vill man ha en riktigt spännande turnering ska man helst köra med många kompisar. Annars får man (ifall man har många CPU karaktärer vänta på att de kör mot varandra.

Kontrollerna är lätta och riktigt bra att använda deär lätt att komma ihåg varje knapps funktion och det är inga långa kombinationer.
När det gäller grafiken måste man tänka till. Det är ju ett ganska gammalt spel till Gamecube. På den tiden var ju grafiken grym och jag måste erkänna att det funkar bra även idag.
Ljudet är väldigt bra. Jag älskar soundtracket! Det är som gjort för ett fighting spel. Spännande men också högtidligt.

Super Smash Bros. Melee får en åtta eftersom att det måste vara party spelet framför alla andra!

Medlemsrecensioner18
Samlat betyg: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10