Svenska
MEDLEMSRECENSION

Shadow of the Colossus (2005)

Det var nu ett tag sedan jag körde det här spelet men det står där i hyllan och samlar damm som den inte borde eftersom det är ett så underbart spel.

Kan hända att när det går ett tag innan man sätter betygen på spelen så minns man bara det bästa (lr sämsta) i spelen men jag vet ändå hur bra spelet var.

Bara tanken på intro scenen får mig att vilja sätta skivan i spelaren och njuta.

Något skaparna av spelet har skrytit om är att spelet bara har 16 fiender och det är faktiskt en lite häftig sak att skryta om med tanke på fienderna. Jag kan inte komma på grymmare fiender. Kolosserna är så otroligt mäktiga och häftiga att man skulle vilja ha Danmark.
Känslan när man håller sig fast för livet på ett FÖR STORT monster för att hitta dess svaga punkt för att sedan dräpa monstret är obeskrivligt.

Designen på monsterna är riktigt imponerande. Ingen är den andra lik och för varje man fäller undrar man hur nästa ser ut och hur man ska ta sig an det för ingen koloss tas på samma sätt.
Man måste studera hur kolossen rör på sig, hur den reagerar på det man gör och på omgivningen för att klura ut hur man ska till att börja med ta sig upp på besten. Sen är det bara att hitta alla svaga punkter på odjuren och slå till.

Storyn är oförglömlig och gripande så att man verkligen känner för karaktärerna i spelet och vill veta allt som går om dom.

Jag vill inte säga mycket om slutet eftersom jag tycker att alla med en ps2 lr ps3 (60gig) ska spela spelet men slutet är inte så självklart som jag trodde och man blir verkligen tagen av "slutstriden".

Jag har inte spelat ICO men känner att det är min plikt efter att spelat det här.
Men jag hoppas i vart fall att det kommer ett nytt spel ifrån skaparna av ICO och Shadow of the Colossus för det de har kommit ut med är hel grymma spel som aldrig blir för gamla, bara äldre(?).

Medlemsrecensioner19
Samlat betyg: 9.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10