Svenska
MEDLEMSRECENSION

Rainbow Six: Vegas 2

Skrivet av: Jojj3   2009-01-04

Svåraste sedan ja...

Mitt ljudämpade vapen rycker till och en röd blomma uppstår i magtrakten på terroristen som lämnat sin kompis efter att haft sitt man-to-mantalk om vad de ska göra med sina pengar (Tyvärr fick han aktiv dödshjälp). Rent instinktivt lägger han handen på gevärskolven, de två följande skotten träffar i bröstkorgen och halsen. Han snubblar baklänges sträcker ut armarna och faller ner från andra våningen och förvarnar de tidigare ovetande terroristerna. (Jag reser mig upp ur soffan och skriker helvete)
Efter ett helhjärtat försök att klara det som komma skall ger jag upp.

Rainbow Six: Vegas 2 är ett underbart spel som är realistiskt oavsett svårighetsgrad.
De olika svårighetsgraderna ändrar istället initiativtagandet, reaktionsförmågan och priksäkerheten och när man dör av 3 skott i följd så är det infernaliskt svårt på realistic.

Spelet utspelar sig först i alperna (som jag ser som en tutorial) Och sedan i Las vegas, syndernas stad. Storyn är välberättad med interaktion med flera olika medparter och den taktiska hjälpen man får från sin boss.

spelet i sig presenteras med grafik som är snäppet sämre än spel som call of duty 4.
Grafiken duger för ändamålet och ger fina miljöer och flyter på fint i singelplayer men tyvärr så blir det (ibland inte alltid) problem i coop med skärmuppdateringen.

Ljudet är bra men det finns utrymme för förbättringar eftersom rösterna till terroristerna och team-medlemmarna blir lite enformiga efter några banor. Annars är röstskådespelarna proffs. När terroristerna upptäcker inside-agenten Neville och man får höra skriken när de torterar honom, DÅ får även teamet gåshud.
- Aaarrgh nooo... urrghg (låter ungefär så)
- Omg! shut the radio off we don't need to hear this.

Gameplay är fantastiskt de underbara cover-and-shotsystemet gör spelet dynamiskt och saker som taktik med nedtryckande eld
a'la 1600-talstaktiken eld och rörelse plötsligt viktigt i en genre där spring, skjut allt som rör sig. tidigare har varit den mest belönade.
en stor del av spelet är teamet som tyvärr fastnar på vissa ställen, men som i stort är ruskigt väldesignade. Medlemmarna i teamet är lika "tåliga" som du, men de är överlägsna i reaktionsförmåga jämfört med motståndet på realistic svårighetsgraden (som jag fortfarande inte klarat) detta gör att man ofta kan använda dem som meatshield på en till tre fiender.

Spelet är ett mästerverk till den grad att man känner sig som en del av anti-terrorstyrkan då man kan skräddarsy sitt utseende, utrustning och beväpning. I spelet Låser man upp fler vapen efter level och på vilket sätt man har ihjäl terroristerna. (t.ex. headshots låser såsmåningom upp sniper-rifles) Varje gång man på realistic har tagit sig från en checkpoint till en annan känner man sig som gud. Däremot när man dött 5-6 gånger på samma ställe utan att ha en chans, så måste man bita sig i handleden för att inte kasta handkontrollen i golvet.

!!TIPS!!
Det finns ett "fusk" till spelet så man kan spela i tredjeperson (vilket jag föredrad). "Fusket" ger inga fördelar förutom att man får en bättre överblick, detta förbättrar spelet avsevärt. Jag småhatar Ubisoft för att de inte hade det som möjlighet istället för att behöva googla skiten. När man använder detta blir spelet mer likt spel som Gears of war.

Grafik 8
Design 9
Gameplay 10
Ljud 8
Story 9
Hållbarhet 8
(Köp spelet 199 kr på rea är ju inga pengar)

Medlemsrecensioner9
Samlat betyg: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10