Svenska
MEDLEMSRECENSION

RuneScape

Skrivet av: Blarr   2009-01-07

Ja, jag skrev en recension av RunEscape föråt men den var inte nå vidare bra... Jag ska nu försöka förklara hur spelet är på rikitgt!

Kk, RunEscape är mycket känt för den fula och misslyckade grafiken. Ja, grafiken i RunEscape är väldigt ful och det finns många grafiska buggar och annat. Men som några kanske vet har grafiken i RunEscape updateras. Jag tar det sen...

Det finns mycket man kan lägga märke till i graiken (nu pratar jag om den tidigare) Till exempel att himlen är svart och och marken är är bara en bunt bricker av olika färger.
Och det finns ställen där världen slutar och allt är helt svart. Det finns massor med fula saker i RunEscape som borde ha ändrats för länge sen. Och det finns otaliga problem med hur Jagex har satt ut lagrerna. När man gör en animation kan halva gubben försvinna in i vägen och ibland kan fiender stå ovanpå en.

Den nya grafiken då? Den är givetviss mycket bättre på många sett. Marken är inte bara massa brickor utan ser ut som den ska. Och vatnet har blivit mycket bättre. I den äldre grafiken ser vattnet ut som allt annat än vatten. All natur har blivit mycket bättre. Träd ser inte ut som grön spya på brunt streck mer. Men en sak är ful med den nya grafiken, karaktärer ser för det mesta ut som skit. Och grafiken är fortfarande gammal, RunEscape släpptes efter år 2000 och då såg grafiken ut som nåt från 1980 typ. Och den nya grafiken ser ut som nåt som kunde släpps innan år 2000. Grafiken i RunEscape är verkligen misslyckad.

Men, det är inte grafiken som gör spelet. Ljudet i spelet är även misslyckat. Musiken är fånig och skitig och ljudefekterna är det värsta jag har hört. Man får alvarligt leta länge efter värre ljudefekter.

Förutom urusel grafik och ljud är spelbarheten så dålig att... att... det är horribelt!
Man har över 20 skills att välja mellan så det finns mycket att göra i RunEscape. (Free players får kring 10 skills.) Problemet med det hela är att inget är roligt, allt är lika tråkigt...

Agility: Det är en members skill. Det hela går ut på att man ska kunna bli smidigare och springa längre utan att bli trött. Verkligen användbart om man inte vill bli trött efter 5 sekunder och måste vänta vänta 10 minuter innan man kan springa igen. Men för att gå upp i level måste man springa omkring som nåt fån på agility banor och gå över plankor och svinga sig i rep. Det kan vara roligt dom första 5 levelarna men sen blir det tråkigt.
Ju högre level man blir ska man träna på nya agility banor och det är så jävla frustrerande! Man misslyckas med allt hela tiden och man blir så jävla arg! ingen i spelet gillar att träna agility. Agility är en skitdålig skill.

Construction: Även det här är en member skill.
Det gör så man kan bygga sitt egna hus. Låter väl roligt? Det är jävla skit. Om man tror att man kan bygga sitt egna hus har man fel. Allt man får göra är att köpa saker för flera miljoner för att gå upp i level. Det suger! Man kan inte ens välja om man vill ha en stol på ett ställe utan man måste har stolen på ett visst ställe. Vad fan är det med det?

Cooking: Också tråkigt. Allt man gör är att grilla saker och sånt. Det är rätt ok gemfört med alla andra skills. Men tråkigt också. Man måste laga en miljon saker innan man kan göra nåt roligt.

Crafting: Crafting går ut på att göra egna saker. Också tråkigt eftersom man måste göra en miljon saker innan man kan göra nåt bra. Helt värdelöst.

Combat: Det kanske viktigaste i RunEscape. Det går ut på att döda saker och sånt. Skulle vara roligt att ha några coola specialattacker men det finns inte. (om man inte är member, men dom special attackerna räknas inte för dom suger) Man trycker på något sen går man och slår på den saken tills den är död. Väldigt tråkigt, inget oförusägbart kan hända, aldrig och man gör sama tråkiga attack om och om och om och om och om igen en miljon gånger för att bli bra.

Farming: Members skill. väldigt tråkig! Man ska typ skaffa några frön och plantera dom i en rabatt. Man kan inte ha en egen rabatt så det suger ju. Man måste låna någon bondjävels rabatt och betala han med kompost eller nåt annat bondeskit. Och sen väntar man i en evighet för att nåt ska hända. Och sen gör man så en miljon gånger för att bli bra på det.

firemaking: Går ut på att tända brassor... varför ska man göra det till en hel skill? va fan tänker dom med? Jävla apor!

fishing: inte roligt att stå och fiska 24/7 i två år för att bli bra på det. Man står på en strand och fiskar haj med händerna, hur fan tror dom att man fiskar? dumma apor! Och man kan dessutom inte fiska i lugn och ro för allt möjligt jävla skit bombar en. Man får en random event efter varje minut (jag förklarar vad ett random event är sen)

fletching: går ut på att göra egna pillar och bågar och sånt skit. aptråkigt och värdelöst. Man måste typ göra 10miljoner saker får att bli bra på det.

herblore: man ska göra eget knark av växter. går typ ut på att man ska skrappa bort smuts från växter. varför ska man vara lvl 80 för att skrappa av smuts från en växt? mer logik tack.

hunter: man går omkring och fångar djur på tråkiga sätt. Hur roligt är det att springa efter fjärilar med ett nät i 3 timmar? skittråkigt! members skill btw.

magic: konstig skill. man måste ha olika typer av stenar för att kunna kasta en spell och när man blir bättre kostar en spell typ 300 spänn! hur fan ska man ha råd med sånt skit!

Mining: man ska i princip bara stå och hugga på stenar 100 miljoner gånger innan man blir bra. Och hälften av alla ställen är fyllda med olika monster som slår på en om man går dit. tråkigt som fan.

prayer: man ska gräva ner en miljon ben för att bli bra. skittråk skill. va fan ska man gräva ner ben man hittar för att bli bra? konstig och störd skill. också väldigt dålig.

Range: skjuta med pilbåge typ... tråkigt.

Runecrafting: tråkigt, man ska bara springa omkring fram och tillbaka till en sten och göra sten av sten. tråkigt som fan.

slayer: typ som combat fast man får olika monster att döda. helt menigslöst och tråkigt, när man får samma monster att döda 5 gånger på rad och man ska oftast döda 100-200 om gången. det är en members skill.

smithing: man ska göra armor av olika typer metal. tråkigt som fan och tar en evighet att komma nånstans!

summoning: fattar ingenting av den här skillen. Man behöver kring 15 olika föremål får att kunna framkalla ett djur som bara följer efter en och ser dum ut.

thieving: man ska sno saker. tråkigt! member skill.

woodcuting: här ska man hugga träd, tråkigt som fan. Firemaking skulle varit en del av woodcutting. men dom som gjort det här tänker som dumma apar som luktar.

Det! det är alla skills! OMG! Det finns mycket att göra som sagt, men inget är roligt. Allt går ut på att göra samma sak om och om igen i flera timmar för att ens gå upp i level. va fan är det med det? Varför ska man sitta och titta på sin gubbe göra samma misslyckade animation om och om igen i en oändlighet. sömnpiller typ.

Sen finns det några quests som är helt lama. Alla går ut på att man ska hjälpa nån noob npc med nåt skit och det är helt lamt. alla quests är drygga, man ska i princip gå omkring den fula spelvärlden om och om igen som nån jävla springpojke och göra saker åt folk för skitiga belöningar. Fan va jag hatar RunEscapes quests, dom är så jävla dåliga. en gång så skulle jag ge en kille nåt slags guld och sen gick jag och hämtade guldet till han. men han sa typ "you must go and speak to some fucking ass shit dwarf to get to know how to get the gold" fuck off jävla tönt, jag har ditt jävla guld här. Fan, jag blir irriterad av alla quests. Man måste alltid gå långt till nån dum jävel och sen säger han/hon alltid att jag måste ge dom nåt skit så jag måste gå till andra sidan av världen. jävla lamt som fan!

AIn i RunEscape är verkligen dålig. Om man vill träna lite magi eller med pilbåge kan man bara gå till första bästa ställe och ställa sig bakom en sten eller buske typ. Sen attackerar man fienden och fienden kommer ställa sig på andra sidan stenen/busken och dö bara. Och ibland när man springer omkring så kan gubben springa fram och tillbaka som nåt sär fast han ska ut ett hål bara. AIn stinker!

En till sak som suger med RunEscape är hur de lägger upp saker. Ungefär en fjärdedel av alla armors och vapen går sönder efter 5 minuter! Det är inte alls roligt, varför ska dom gå sönder! jävla retards gör RunEscape och verkar vilja göra allt för att retas med spelarna. Det systemet är kasst.

Och det finns saker som kallas random events. Det är precis vad det heter. Det är även en utav små sakerna som förstör spelet. Random events kommer alltid och förstör för en. Just när man ska teleportera sig nånstans kommer ett jävla random event och man måste göra nåt skit. Det kan vara nåt enkelt som att prata den nån fuling framför en till att genast teleporteras till en stor ful laborint och måste springa i den 5 timmar va fan. hatar jävla fakskit retard events.

Man kan gå och prata med andra spelare, såklart. Men 95% är bara otrevliga små ungar som tror att dom äger eller vill ha pengar. sällan träffar man nån som är snäll och det är alltid nån jävel som tar ens kills eller hindrar en från att träna sina skills. Och det finns två ord som man hör 1000 gånger per minut, det är "lol" och "noob" alla är så lama. Jag sa i en chat att jag gillade wow mer än RunEscape och jag blev genast hatad av alla, dem kom enbart med dumma jävla anklagelser och sånt. Sekunder efteråt blev jag bannad från chaten, wtf? srsly, wtf!? Jävla töntar...

Jagex, dom som gjort RunEscape är tydligen en bunt jävla scout töntar som är cp i huvet. Allt måste vara så överkompliceat som möjligt och så stört som möjligt. Dom skulle passa bättre på McDonalds eller som städare, typ jobb som även invalider klarar av liksom. Jag vet inte, dom är helt jävla störda.
----------------------------------------------------------

+ nej ffs

- läs HELA recensionen

Grafik: 1/10 Dom vet inte ens hur vatten ser ut...

ljud: 1/10 Jag får ont i öronen av ljudet.

spelbarhet: 1/10 spelbarhet? lol!

hållbarhet: 1/10 man kan lika gärna slösa bort sitt liv på stirra in i en vägg.

Medlemsrecensioner14
Samlat betyg: 8.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10