Svenska
MEDLEMSRECENSION

World of Goo

Där långt borta ser jag röret dit alla Goos ska. Jag tittar först på hela banan för att se hur jag bör bygga. Redan här har man otroligt roligt.

När jag börjat bygga upp, höger, ner eller vart man nu ska får man se om ens plan verkilgen fungerar. Ellting kan gå åt jäves, så som att ens torn av Goos börjar svaja och går sönder, man kommer åt sågar eller liknande. Det är alltså lite utmaning i spelet och det är inte bara att bygga på hur man vill. Vilket självklart är bra.

Banorna är riktigt bra gjorda och man blir glad bara av att se dem. De kan vid första ögonkastet se väldigt svåra ut men efter lite tänkande och byggande inser man att man kommer klara den. Om någontin går snett finns det oftast flugar att klicka på som ångrar ens senaste drag. Min absoluta favoritbana är den där man ska få det "vackra" huvudet att rulla fram på den röda mattan. För att det ska hända måste jag bygga på en våg så det blir tyngre på den så att huvudet kan börja rulla.

Fysikmotorn är riktigt bra och rörelserna som när ens torn börjar svaja eller när ens bro börjar böja sig nedåt känns riktigt realistiskt och roligt på samma gång. Om man plockar bort en enda Goo (är dock bara en sort Goo som går att plocka bort) kan ge konsekvenser som gör att man inte kan nå sitt mål.

Grafiken är riktigt bra och charmig. Som sagt är banorna väldigt bra gjorda och konstruerade. Dock tycker jag att musiken är viktigare än grafiken, och jag blir absolut inte besviken på spelets musik. Alla låtar passar utmärkt för dess bana. Favorit låten här är den på min favoritbana. Det är massor med fotoblixt ljud tillsammans med blixtar i bakgrunden, såkart. Otroligt härligt. Det enda negativa med musiken är att det finns rätt få låtar.

Kontrollen är väldigt bra. Du bara pekar på en Goo, håller in A och drar den dit du vill placera den.

World of Goo är enligt mig ett av 2008 bästa spel. Köp detta nu om du har en Wii, kostar endast 1500 WiiPoints! Finns ju även till PC, men vet inte hur mycket den versionen kostar.

Testad version: WiiWare

Samlat betyg: 9.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10