Svenska
MEDLEMSRECENSION

Shadow of the Colossus (2005)

I ett land långt, långt borta rider en ung man på sin häst. I hans famn bär han en flicka. Hon är död. Mannen rider fram till en stor katedral som är förbjuden att äntra. Det sägs att en makalös magi finns i denna katedral.

När mannen kommer fram så hör han en röst i katedralen som säger att flickan kan bli återupplivad om mannen är bered att göra en sak för katedralen. Mannen år med på att göra vadsomhelst för att få flickan återupplivad. Katedralen berättar att mannen måste förgöra de 16 kolosserna som härjar i landet. Endast då kan flickan bli återupplivad. Efter det så ger sig mannen ut på sin häst för att döda alla dessa kolosser.

Så börjar "Shadow of the Colossus". Spelet går enbart ut på att döda dessa kolosser. Inga andra fiender finns. Detta kan låta tråkigt, men en koloss tar en stund att döda. De är nämligen gigantiska. De är stora som hus och för att döda dem så måste man lista ut var och ens svaga punkt.

Musiken till detta spel ligger på toppen av alla andra spel soundtrack. Det är absolut ett av de bästa soundtracken som gjorts till ett spel. Kontrollen sitter bra och grafiken är underbar. Detta är det mest konstnärliga spel som jag har spelat.

Medlemsrecensioner19
Samlat betyg: 9.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10