Svenska
MEDLEMSRECENSION

Halo Wars

Halo har bytt genre; från FPS till RTS. Resultatet? ett väldigt lyckat sådant. Då strategispel, med alla sina menyer/trupper/resurshanteringar brukar funka illa på konsol, är Halo Wars motsatsen. Spelkontrollen är klockren och menyerna har minskats. Ensemble studios har lagt mer tid på själva spelandet än alla funktioner, vilket slår ut väl.

I Halo Wars får vi uppleva en handlingen som utspelar sig 20 år innan Combat evolved. Covenants har nämligen hittat en uråldrig artefakt på Harvest, och givetvis vill människorna stoppa dem. Alltså skickas du ner tid för att göra jobbet.
Spelet börjar i ett lugnt tempo som ger en genomgång av kontrollerna. Det är enkelt - med styrkorset ger dig en översikt av det viktigaste, spakarna styr markören, A-knappen väljer enhet och X+Y knapparna markerar attack/förflyttning.

All viktig information dyker upp som pop-ups, enhetsinformation finns längst ner i bild och axelknapparna markera flera trupper på samma gång. Basbyggandet är klart och tydligt. Det går inte att känna sig vilse i Halo Wars.

Grafisk är Halo Wars riktigt snyggt och ljudet är klart, om än ganska lågt, precis som Halo 3.

Grafik: 8 Väldigt läckert
Ljud: 7 way to ojämnt, tråkigt
Spelbarhet: 9 ofatbart enkelt, men urkul
Hållbarhet: 7 Kort och seg kampanj uppvägs av riktigt bra skirmish/multiplayer del.

+ Enkelt, snyggt(ursnygga mellansekvenser), Halo känsla, varierande trupper, enkel resurssamling.

-Ojämn ljudmix, halvkass story, lågt tak för hur många trupper man kan ha

SLUTSATS: Som helhet är Halo Wars det bästa RTS till konsol och ett riktigt trumfkort för Xbox360/Microsoft. Vare sig du spelar 3v3 online eller kampanjen ensam. 9/10

Medlemsrecensioner12
Samlat betyg: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10