Svenska
MEDLEMSRECENSION

Devil May Cry 4

Skrivet av: Solid91   2009-05-21

Det fantastiska Devil May Cry 3 har fått en uppföljare. Det här spelet är egentligen del tre rent handlingsmässigt eftersom tredje spelet egentligen är det första spelet. I det här spelet har vi också en ny hjälte, Nero, som har en demon-arm som han bland annat kan dra till sig fiender med.

Dante är fortfarande med, men det är Nero som är huvudpersonen. Spelet handlar om Neros jakt efter Dante som har mördat ledaren av en grupp som kallar sig "The Order of the Sword". Men varför dödade Dante honom? Räkna med många vändningar i storyn samt ursnygga mellansekvenser.

Spelbarheten i DMC 4 är gudomlig. Helt vansinnig, och helt utan tvekan det bästa med spelet. Det är en njutning att mörbulta alla fiender med många olika vapen och egenskaper.
Efter cirka två tredjedelar av spelet får du axla rollen som den gamla veteranen Dante. Han är också skitkul att köra med, dels för att han har fler vapen än Nero.

Spelet är runt tio timmar långt, vilket jag tycker är sådär. Å andra sidan kommer du att vilja varva spelet flera gånger. Jag lovar. Det finns flera olika svårighetsgrader att välja på och hemliga grejer att låsa upp!

Själv gillar jag Nero mer för att han är coolare och "yngre". Spelet har tyvärr många nackdelar och jag funderade på om jag inte skulle ge det en sjua i betyg. Bossarna som är grymma och svåra möter man om flera gånger. Jag hann till och med tröttna på dem efter första genomspelningen!

Backtrackingen är också ett helvete då man måste återbesöka flera ställen som Dante, med exakt samma bossar som Nero tidigare har mött. Capcom har varit riktigt lata och tempot sjunker mycket här. För att inte tala om musiken under striderna som låter som en avdankad emo på joint. Tur att detta bara är under striderna. De sista nackdelarna är dialogen (Skärpning Capcom!) som är rutten, och att det bara går att spara före och efter ett uppdrag. GTA-style.

Men genier som Capcom är, så blir spelet mycket bättre mot slutet. Nya bossar och man får spela som Nero igen. Slutet av spelet är briljant. Jag rekommenderar verkligen detta ursnygga och coola spel till alla som gillar genren. SPRING OCH KÖP!

Grafik: 8/10
Ljud: 8/10
Story: 7/10
Hållbarhet: 8/10
Spelbarhet: 9/10

:)
Gudomliga bossar, fantastisk spelbarhet och härlig design.

:(
Repetitivt, få sparpunkter, usel stridsmusik, skräpdialog, mycket backtracking.

Medlemsrecensioner22
Samlat betyg: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10