Svenska
Gamereactor
nyheter
Rayman Legends

"Rayman Legends hade sålt för dåligt till Wii U"

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Rayman Legends var egentligen färdigt redan sent i vintras och skulle från början släppas exklusivt som flaggskepstitel till Nintendo Wii U. Därefter sköts släppet upp med ett uttalande om att Ubisoft fortfarande är övertygade om att spelet kommer att sälja Nintendo Wii U-enheter när det väl släpps i augusti. Detta trots att det nu även kommer till Xbox 360, Playstation 3 och Playstation Vita.

Efter kritik och påtryckningar har Ubisofts VD Yves Guillemot valt att försvara förseningen och multiplattformsläppet med ett enkelt och konkret, men för Nintendo ack så smärtsamt, utlåtande på Gamesbeat: "What happened was that we saw the Wii U was not going to sell enough of those games. The game is going to be fantastic, and we didn't want those creators to wind up in a position where even after making a fantastic game, they didn't sell well enough."

För att sammanfatta uttalandet kan vi konstatera att Guillemot i korthet anser att Rayman Legends inte hade sålt tillräckligt bra som exklusiv Nintendo Wii U-titel. Tittar man på antalet sålda enheter är det inte svårt att förstå vad han menar då det skulle krävas att varenda Nintendo Wii U-spelare köpte spelet för att det skulle nå upp i 3,45 miljoner sålda exemplar.

Rayman Legends

Relaterade texter

1
Rayman släpps som brädspel senare i år

Rayman släpps som brädspel senare i år

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Många större TV-spel släpps som brädspel nuförtiden. Det var bara så sent som förra månaden vi rapporterade om att Mass Effect var på väg att få brädspelsbehandlingen och...



Loading next content