Svenska
Gamereactor
nyheter
Gran Turismo 5

Gran Turismo 5 på gång

Släpps i juli nästa år... i Japan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Kazunori Yamauchi kallas ofta för de moderna racingspelens pappa. Och med all rätt. Hans första spel i genren; Gran Turismo, förändrade vårt sätt att se på racinggenren för alltid.

De senaste åren har Kazunori Yamauchi dock inte riktigt hållit vad han lovat. Gran Turismo 4 sålde förvisso perverst bra men var ett stelt och gammalt spel som inte alls innehåll allt det som Yamauchi på förhand skrytit om. Istället har Microsoft och deras Turn 10 lyckats köra om Kazunori Yamauchi och hans Gran Turismo-serie med Forza-spelen. Nästa år är det dock dags för nästa del i GT-serien; Gran Turismo 5. Och här utlovas storverk som realtidsskador, helt omgjord bilfysik, realistiskt väder och ett maffigt onlineläge. Smaskens säger jag, hoppas det blir hästlängder bättre än Gran Turismo 4.

I en nytryckt japansk intervju har Kazunori Yamauchi nu avslöjat att utvecklingen av Gran Turismo 5 är långt gången och att teamet avser färdigställa spelet lagom för en härlig sommar-release nästa år. I Japan. När vi får spela Gran Turismo 5 här i Sverige återstår dock att se.

Gran Turismo 5Gran Turismo 5

Relaterade texter

Gran Turismo 5Score

Gran Turismo 5

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Efter fem år och åtta månader av ivrig väntan har Gamereactors banåkande racingorakel satt betyg på Gran Turismo 5



Loading next content