Svenska
Gamereactor
nyheter
Dota 2

En miljon tittare när Dota 2-mästerskap avgjordes

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Valve snubblade på mållinjen till världsrekordet för tittarantal i Esport-sammanhang när svenska Alliance tog hem finalsegern mot Natus Vincere i International Dota 2 Championship. Strax över en miljon spelare rattade in matchen via plattformar som Gamefly, Twitch och Valves egna streaming-klient, rapporterar Gamespot.

För att få lite perspektiv på det hela kan vi jämföra siffrorna med VM-finalen i fotboll 2010 där 186,9 miljoner människor såg Spanien vinna över Holland i förlängningen. Eller Bingolotto som kammade ihop 280 000 tittare när det sändes på Sjuan i söndags.

Världsrekordet gällande Esport innehas hur som helst fortfarande av Riot Games och League of Legends med 1,1 miljoner tittare. Vi gissar att Valve är nöjda och glada med siffrorna ändå. Själva hade vi blivit nervösa och klickat gravt fel om en miljon människor tittade på våra spelsessioner.

Dota 2

Relaterade texter

Dota 2Score

Dota 2

RECENSION. Skrivet av Fredrik Åslund

Valve bevisar att det aldrig varit så intressant att riva försvarstorn och köpa flygande åsnekurirer som nu. Fredrik riskerar livet i Steams populäraste strategispel...



Loading next content