Svenska
Gamereactor
nyheter
Battlefield 4

Battlefield ingen årlig spelserie

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Om vi får tro Battlefield 4-producenten Patrick Bach så kommer Battlefield inte att bli en årlig serie från Dice. Orsaken är att Dice helt enkelt inte hinner göra ett nytt spel varje år, skriver Video Gamer som fått sig en pratstund med just Patrick. Han spekulerar även att Battlefield kanske kan bli en plattform i sig sälv med kontinuerligt nytt material istället för regelrätta uppföljare (samma koncept som ett onlinerollspel).

Detta leder såklart till flera frågor, inte minst om EA isåfall tänker låta Activision ha militäraction för sig själv de år som det inte kommer ett nytt Battlefield. Det känns inte så sannolikt, men eftersom Medal of Honor är lagt på is efter floppen med Warfighter, så lär de ha andra planer.

I en annan intervju med CVG säger däremot EA-bossen Frank Gibeau att Titanfall och Star Wars: Battlefront ska fylla tomrummen. Sistnämnda utvecklas å andra sidan av Dice som ovan alltså säger att de inte hinner med att göra ett spel per år. Och Titanfall kommer redan i vår och gör därmed att hösten ändå blir fri för Call of Duty. Sista ordet är förmodligen inte sagt i denna historia, kanske har EA någon ny ännu outannonserad spelserie eller något annat på G?

Battlefield 4

Relaterade texter

Battlefield 4Score

Battlefield 4

RECENSION. Skrivet av Oskar Nyström

Dice levererar större och mer levande strider än någonsin tidigare. Oskar har spelat nästan överdrivet mycket och delar här ut sitt betyg...



Loading next content