Svenska
Gamereactor
nyheter
Planetside 2

Planetside 2 till PS4 ser ut som den maxade PC-versionen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Nu när spel under diverse bespottade gratismodeller är vardagsmat för oss spelare och nya titlar utannonseras till höger och vänster, är det kanske lätt att glömma betalningsmodellens gigantener. En av dessa är Planetside 2 som PC-spelare sedan förra året kunnat åtnjuta i lag med upp till 1999 andra krigssugna spelare. I vår recension fastslog vi att det är en gedigen titel med några små problem.

Under 2014 anländer samma titel till Playstation 4, en konsol med långt svagare hårdvara än de monsterdatorer som krävs för att köra spelet i maxade inställningar på PC. Matt Higby, spelets creative director, menar att detta inte ska spela någon roll och att Playstation 4-versionen ska vara direkt jämförbar med PC-versionen på ultra-inställningar.

I en intervju med Gamezone sade han: "The PS4 version will be nearly identical to the PC version, with the exception of the User Interface. If you turned up your PC version to Ultra, that's how it's going to look on PS4."

"PlanetSide 2 will also support Remote Play at launch," tillade han. "so those of you who own a Vita will be able to able to stream gameplay footage directly to your handheld, freeing up the TV for other uses."

Huruvida upplösningen och bilduppdateringen når guldstandarden 1080p och 60 bildrutor per sekund nämner han däremot inte. Att så skulle vara fallet känns spontant väldigt långsökt med tanke på att Playstation 4, som tidigare nämnt, egentligen inte är så kraftfull jämfört med en speldator. Kanske du med en medelmåtta speldator inte behöver oroa dig för att snyltas på ett av marknadens bästa gratislir? Endast tiden kan utvisa detta.

Planetside 2

Relaterade texter

Planetside 2Score

Planetside 2

RECENSION. Skrivet av Oskar Nyström

Den som vill investera hela sitt liv i ett spel behöver inte längre söka sig till World of Warcraft. Planetside 2 är här för att återuppfinna actiongenren och vi har såklart delat ut betyg

1
Snart kan du bygga baser i Planetside 2

Snart kan du bygga baser i Planetside 2

NYHET. Skrivet av Petter Hegevall

Daybreaks populära Planetside 2 har ända sedan det först släpptes i november 2012 erhållit på tok för lite uppmärksamhet. Här på Gamereactor finns det gott om folk som...



Loading next content