Svenska
Gamereactor
nyheter
Battlefield 4

Nätterrorister sänker spelservrar på löpande band

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är nätterroristerna Derp som just nu och sedan 20 timmar tillbaka attackerat, hackat och sänkt flertalet spelservrar runt om i världen. Drabbade är bland annat EA, Activision, Blizzard, Riot Games och Wargaming. Servrar för spel som Battlefield 4, World of Warcraft, Dota 2, League of Legends och World of Tanks har släckts på löpande band, allt medan Derp-gruppen twittrat om sabotagen. På frågan om varför Derp gör detta skriver de: "For the lulz". Vi på Gamereactor håller givetvis inte med.

I samma veva får vi kanske se detta som en reaktion på att det under 2013 släpptes mer ofärdiga och buggiga AAA-spel än någonsin tidigare. Titlar som stressats ut på marknaden och lagats först veckor efter det att spelare runt om hela världen betalat 500-600 kronor för dem. Inför 2014 måste flertalet utgivare ta ett större ansvar och polera sina mest efterlängtade AAA-produkter innan de släpper dem till försäljning.

Hur ser du på Derp-gruppens agerande?

Battlefield 4

Relaterade texter

Battlefield 4Score

Battlefield 4

RECENSION. Skrivet av Oskar Nyström

Dice levererar större och mer levande strider än någonsin tidigare. Oskar har spelat nästan överdrivet mycket och delar här ut sitt betyg...



Loading next content