Svenska
Gamereactor
nyheter
Deus Ex: Human Revolution

Nytt om Eidos Deus Ex 3

Mer skön information har landat

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

För ett bra tag sedan fick vi veta att Eidos egna Montreal-studio skulle utveckla ett nytt Deus Ex-spel, det tredje i serien. Vad vi redan visste är att varken Warren Spector eller Harvey Smith skulle medverka då Spector jobbar för fullt med sitt nya spel hos Disney och Smith slickar såren efter misslyckandet med Blacksite: Area 51. Dock har de två veteranerna gett sin välsignelse till projektet och Sheldon Pacotti skriver manus, precis som till det första spelet.

I brittiska speltidningen PC Zone nummer 200 kan man dock läsa lite smaskig ny information. Spelet utspelar sig år 2027, det vill säga 25 år innan händelserna i det första Deus Ex-spelet. Vi får axla rollen som Adam Jensen, en helt vanlig säkerhetsvakt som befinner sig på fel ställe vid fel tidpunkt när ett gäng fientliga soldater intar han arbetsplats. Ett labratorie där man forskar kring och utvecklar biomedicinska kroppsmodifieringar.

Precis som förut ska man kunna uppgradera sin egna kropp, denna gång med föregångarteknik till nano-tekniken från de två tidigare spelen. 20 olika förändringar ska man kunna göra till sin kropp där det bland annat nämns att man kommer att kunna knacka hål på väggar och fälla ut bungie-tentakler ur ryggen om man skulle råka kasta sig ut från ett höghus.

Istället för att stå och kura i ett mörkt hörn kommer smygandet numera att ske med hjälp av ett cover-system, ungefär som de vi får se i var och vartannat spel numera. En annan populär företeelse är hälsan. Om spelaren blir skadad håller man sig bara borta från våldsamheterna en liten stund och vips mår man som en prins igen.

Trots dessa två helt nya grepp säger Eidos att de har lyssnat och anpassat spelet efter de klagomål som uppstod efter uppföljaren Deus Ex: Invisible War. Erfarenhetspoäng kommer att tjänas in, för att förbättra vapnen och de modifikationer man installerar i sig. Stilen beskrivs som en blandning mellan renässans-stil och cyberpunk, vilket helt klart låter annorlunda. Huruvida Eidos verkligen kan leverera ett spel som tillfredställer fansen utan att frysa ute de som inte varit med sedan början låter som en svår utmaning. Om de lyckas återstår att se.

Deus Ex: Human Revolution

Relaterade texter

Deus Ex: Human RevolutionScore

Deus Ex: Human Revolution

RECENSION. Skrivet av Oskar Nyström

Svindlande samhällskritik, action och rollspel i ett och samma paket? Jepp! Oskar har spelat sig rödögd och satt betyg på nya Deus Ex

Knivskarp grafik i Deus Ex till Wii U

Knivskarp grafik i Deus Ex till Wii U

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Om vi får tro utvecklarna av Deus Ex: Human Revolution till Wii U så har vi något att se fram emot. De hävdar nämligen i en intervju att det grafiskt till och med kommer vara skarpare än till PC...



Loading next content