Svenska
Gamereactor
nyheter
Little Big Planet

Little Big Planet är försenat

Lanseringen kan dröja fyra veckor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Lanseringen av Little Big Planet till Playstation 3 har drabbats av en oväntad försening. Anledningen är att en av soundtrackets låtar innehåller vad som kan uppfattas som kontroversiellt material av religiös karaktär.

I "Swinging Safari", en av Little Big Planets låtar i den tredje världen, citeras nämligen delar av Koranen i texten. Utdrag som "allt på jorden kommer att gå under" sjungs på arabiska och att använda sig av Koranen på detta sätt ska ha upprört muslimska spelare.

Gissningsvis försenas spelet eftersom Sony inte vill skapa rabalder kring händelsen och försämra Little Big Planets rykte och man har även försäljningen till muslimska spelare att tänka på. Spelet som redan skickats ut till butiker dras tillbaka och kommer att förstöras och nya exemplar tryckas upp.

Sony själva skriver följande i en pressrelease: "Vi ska åtgärda problemet omedelbart och ber uppriktigt om ursäkt om någon tagit illa vid sig av detta".

Det ursprungliga releasedatumet var den 22 oktober och förseningen av detta mycket efterlängtade spel kan komma att handla om två till fyra veckor.

Little Big Planet

Relaterade texter

Little Big PlanetScore

Little Big Planet

RECENSION. Skrivet av Mikael Sundberg

Mikael har tagit en enkelbiljett till den lilla, stora planeten och vill aldrig komma hem igen. Media Molecules debuttitel till Playstation 3 är ett monument över fantasi och kreativitet



Loading next content