Svenska
Gamereactor
nyheter
Star Wars: The Old Republic

Star Wars: The Old Republic

Bioware gör smarrigt onlinerollspel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det här är egentligen en sån nyhet som alla redan visste, men det är ändå skönt att ha fått det officiellt bekräftat - Bioware och Lucasarts håller på med Star Wars: The Old Republic, ett helt nytt onlinerollspel baserat på Star Wars-licensen. Spelet blir en slags uppföljare på Biowares gamla klassiska rollspel Star Wars: Knights of the Old Republic och utspelar sig 300 år efter händelserna i det spelet, det vill säga mer än 2000 år innan filmerna tar sin början.

När spelet börjar har The Republic och The Sith Empire precis slutit en vapenvila, efter ett långt och blodigt krig som bröt ut efter att Revan från Star Wars: Knights of the Old Republic försvann. Självklart ligger gammalt groll och trycker under ytan, stridigheter bryter ut lite varstans och det krävs inte mycket för att kriget ännu en gång ska bubbla upp. Som spelare får du välja sida - vill du försvara galaxen eller se den brinna?

Star Wars: The Old Republic

Att placera sina Star Wars-spel under den här perioden har alltid inneburit en otrolig frihet för Bioware att göra lite hur de vill med spelens handling. Bioware planerar att ge varje spelbar klass en helt egen historia, vare sig du väljer att spela som en Jedi, Sith eller en karaktär som inte använder Kraften, och att dessa historier alla kommer att löpa samman vid vissa tillfällen och öppna upp spelet för gruppbaserade utmaningar.

Även om du kanske föredrar att spela onlinerollspel solo så kommer du inte behöva vara helt ensam. Precis som i gamla Bioware-spel så kan du ta med dig följeslagare som följer med dig på dina äventyr. Guild Wars: Nightfall använde sig av ett liknande system, men där det spelets såkallade "hjältar" var ganska anonyma kommer följeslagarna i Star Wars: The Old Republic ha åsikter om dina gärningar och du kommer kunna ha dialoger med dem i sann Bioware-anda. Exakt hur det här kommer att fungera är fortfarande inte helt klart, men enligt utsago så kommer dina dialogval att ha en permanent effekt och det kan till och med sluta med att din trogna följeslagare i framtiden blir din bittra fiende.

Star Wars: The Old Republic

De som hoppades på ett Star Wars: Knights of the Old Republic 3 kan tyvärr sluta hoppas ett tag framåt. Biowares James Ohlen har beskrivit det nya onlinerollspelet som Knights of the Old Republic "3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 plus". Spelet kommer även enbart att släppas till PC, men något datum har ännu inte nämnts - antagligen så kommer det absolut tidigast 2010. Vi återkommer självklart med mer information, det finns en hel del frågetecken som måste rätas ut till utropstecken, men spana in bilderna nedan tills dess.

Star Wars: The Old RepublicStar Wars: The Old RepublicStar Wars: The Old RepublicStar Wars: The Old Republic
Star Wars: The Old RepublicStar Wars: The Old RepublicStar Wars: The Old RepublicStar Wars: The Old Republic
Star Wars: The Old RepublicStar Wars: The Old RepublicStar Wars: The Old RepublicStar Wars: The Old Republic

Relaterade texter



Loading next content