Svenska
Gamereactor
nyheter
Dota 2

Dota 2 får nytt spelläge och enorm prispott i The International

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det börjar dra ihop sig inför The International, den enorma Dota 2-turneringen som årligen anordnats sedan debuten 2011. Spektaklet pågår mellan den 18-21 juli i Seattle, Washington och en riktigt saftig prispott finns att hämta för de lag som väljer att ställa upp.

Häpnadsväckande 34 miljoner kronor (5,2 miljoner dollar) ska delas ut till de tävlande lagen, och merparten av de pengarna kommer från spelare som valt att investera i digitala kompendium som Valve säljer inför tävlingen. Av de 66 kronor (9,99 dollar) som varje kompendium kostar att köpa går 16,50 kronor (2,50 dollar) direkt till nämnda prispott, vilken nu alltså vuxit till sig rejält, och så förhoppningsvis kommer att fortsätta.

I jakten på att göra prispotten så stor som möjligt har man även satt upp vissa belöningar till användarskaran ju högre prispotten blivit, av vilka ett delmål varit ett nytt spelläge för spelare som vill göra upp en-mot-en. I och med att man nu bräckt 5 miljoner dollar-strecket kommer spelläget att implementeras i spelet för alla spelare att ta del av, oavsett om du köpt ett kompendium eller ej.

Vill du köpa ditt eget kompendium med den uppsjö av bonusar som erbjuds i spelet vänder du dig enklast hit. På så sätt är du även med och bidrar till e-sportens fortsatta tillväxt. Och att den ska fortsätta växa, det är något vi på redaktionen verkligen tycker.

Dota 2

Relaterade texter

Dota 2Score

Dota 2

RECENSION. Skrivet av Fredrik Åslund

Valve bevisar att det aldrig varit så intressant att riva försvarstorn och köpa flygande åsnekurirer som nu. Fredrik riskerar livet i Steams populäraste strategispel...



Loading next content