Svenska
Gamereactor
nyheter
Dota 2

Över 6 miljoner dollar ska delas ut i Dota 2-turnering

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

6 miljoner dollar... Smaka på den saftiga siffran. Det är nämligen långt mer än vad som någonsin delats ut i en e-sports-turnering - och då har ännu inte insamlingen för prispotten nått sitt slut. Det hela översätts till närmare 40 miljoner svenska kronor som ska delas ut i den stundande Dota 2-turneringen The International som hålls mellan 18-21 juli i Seattle.

Med detta har man även bräckt taket för Valves belöningsskala, varav spelare som äger det officiella turneringskompendiet inom kort kommer att få möjligheten att skräddarsy utseendet på sina baser i spelet. Men trots att det nu tagit slut på delmål för köpsugna spelare att sträva efter tycks summan fortsätta växa.

Den största prispotten som hittills tävlats ut i sammanhanget e-sport är de 2.874.407 dollar man delade ut under förra årets The International, då vinnarna i det svenska laget Alliance fick hälften av den totala summan med sig hem. Rimligtvis bör fallet vara detsamma för årets upplaga av tävlingen, och vi håller tummar och tår för svenskarnas fortsatta framgångar.

Dota 2

Relaterade texter

Dota 2Score

Dota 2

RECENSION. Skrivet av Fredrik Åslund

Valve bevisar att det aldrig varit så intressant att riva försvarstorn och köpa flygande åsnekurirer som nu. Fredrik riskerar livet i Steams populäraste strategispel...



Loading next content