Svenska
Gamereactor
nyheter
Scribblenauts

Genialt pusselspel till DS

Skriv ner vad du behöver för att lösa pussel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

5th Cell har tidigare bjudit oss på spelen Drawn to Life och Lock's Quest, två kvalitativa DS-titlar i ett hav av dravelspel, även om båda spelen hade sina brister. Nu håller de på med sitt tredje spel, Scribblenauts. Det är ett ganska rättframt pusselspel som går ut på att manipulera sin omgivning för att hitta pusselbitar, i det här fallet "starites". Vi behöver bara tänka på spel som Braid eller The Incredible Machine, eller för den delen Little Big Planet.

Poängen med Scribblenauts är att du skriver vad du vill ha för att lösa pusslet. Och fatta detta: allt du skriver kommer att dyka upp på skärmen! Skriv "bear" och du får en björn, hur det nu ska hjälpa dig. Skriv "tax form" och du får ett papper. Skriv "fireplace" och en eldstad dyker upp så att du kan elda upp både björn och papper. Och så vidare. De enda undantagen är obscena termer och varumärkesord. Kan du komma på ett ord så finns det, om du så går igenom Longman Dictionary of Contemporary English från "aardvark" till "zygote".

Alla existerande föremål i det engelska språket har katalogiserats och kommer att finnas tillgängliga. För att göra det ännu roligare blockerar spelet ord du redan har använt om du spelar banan igen, så att du måste hitta på nya sätt varje gång.

De lovar mycket med sitt spel, men om de kan hålla vad de lovar kan det här mycket väl bli ett mästerverk inom genren. 5th Cell shoppar just nu runt efter en utgivare och beräknar ha spelet klart under 2009.

Scribblenauts
Hur många sätt kan du komma på att få ner stjärnan från trädet?

Relaterade texter

ScribblenautsScore

Scribblenauts

RECENSION. Skrivet av Mikael Sundberg

Mikael har provat att lösa pussel med ventiler, rådsmedlemmar, stridsspetsar, hösäckar, fanor och bibliotekarier. Allt du kan tänka dig finns med i det revolutionerande pusselspelet Scribblenauts



Loading next content